17 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

16.10.

24° / 15°

Četvrtak

17.10.

22° / 17°

Petak

18.10.

20° / 16°

Subota

19.10.

19° / 15°

Nedjelja

20.10.

16° / 13°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 11°

Utorak

22.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porfirije sa liturgije poručio: Ovdje u Podgorici bolje nego na drugim mjestima znamo ko smo i koje smo vjere

Izvor: Medibiro

Politika

Comments 12

Porfirije sa liturgije poručio: Ovdje u Podgorici bolje nego na drugim mjestima znamo ko smo i koje smo vjere

Autor: Antena M

  • Viber

Ovdje u Podgorici je duboko zasađen naš početak i korijen. Ovdje u ovom gradu rođen je srpski župan Stefan i odavde dejstvujući ujedinio je Rašku i Zetu, ali župan Stefan jeste i roditelj svetoga Save. Onoga koji je jedanput za svagda odredio smjernice, kurs, broda našeg naroda. Zato ovdje bolje nego na drugim mjestima znamo ko smo, koje smo vjere i ona nas odlikuje i afirmiše, znamo i kojim jezikom govorimo i kojem narodu pripadamo, poručio je patrijarh Crkve Srbije Porfirije jutros na liturgiji u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

"Ovaj hram je duša grada Podgorice. Što smo sabravši se projavili i projavljujemo ko smo i šta smo, porojavljujemo da smo narod pravoslavne vjere, a isto tako potvrđujemo da je pravoslavna vjera naš kontekst života i postojanja, stvaralaštva, izgrađivanja duhovne kulture, što je to prostor koji je oblikovao naš narod i kroz istoriju vodio. Srpski narod je mnogo vjekova živio bez bilo kakve svoje države, ali nijednog trenutka ije odustao od sebe, od onoga što jeste, od svog identiteta. Nikada nije napustio svoju pravoslavnu vjeru i crkvu i ona ga je vodila, čuvala i sačuvala do naših dana”, kazao je patrijarh Porfirije nakon liturgije povodom 10 godina od osvećenja hrama.

Liturgiji su prisustvovali ministri u Vladi Crne Gore Miomir Vojinović, Dragoslav Šćekić, Vladimir Joković, predsjednici opštine Nikšić, Tivat i Herceg Novi Marko Kovačević, Željko Komnenović i Stevan Katić, lideri i funkcioneri koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić, Milan Knežević, Dragan Bojović, Demokratske Crne Gore Velizar Čađenović, Danilo Šaranović i brojni drugi.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

oro

Vjerujem da odnrgdje viri kao mis, nesmije da se pojavi zato sto nije dobio zvanje premijera jos!!! Cim stim bude rascistio pozvace on porfirija opet da proslave!!! Doci ce pero jos neki put da uruci zahvalnice kada sve bude zavrseno!!!!

Katunjanin

Ne pricaj Pericu u ime drugih vec pricaj o svom porijeklu , a ja svoje porijeklo znam , i ponosam sam na to za razliku od tebe !!! I imam cime da se ponosim za razliku od tebe rokeru . Da nijesi ljubio skute Vucicu danas bi prodavao suvenire u Jagodinu !!

Markiša

Obiša si svoje stado, koje je tu zbog golog interesa, to tvoje stado je bilo 95% posto za DPS i Mila Đukanovića, prije nkega za TITA, tako ce i tebe izaslaniče vučićev napuštit, jer jednom izdajnik dovijeka izdajnik.