34 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

01.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

02.09.

35° / 22°

Utorak

03.09.

33° / 22°

Srijeda

04.09.

34° / 21°

Četvrtak

05.09.

32° / 20°

Petak

06.09.

32° / 19°

Subota

07.09.

33° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Nemam informaciju da je Mandić potpisao Deklaraciju za "Savez srpskih zemalja"

Politika

Tag Video
Comments 9

Spajić: Nemam informaciju da je Mandić potpisao Deklaraciju za "Savez srpskih zemalja"

Izvor: Antena M/Portal Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić nema informaciju da li je predsjednik Skupštine Andrija Mandic potpisao sa predsjednicima parlamenata Srbije i Republike Srpske Deklaraciju za "Savez srpskih zemalja", koja predviđa "integrisanje ovih teritorija u zajednički državni entitet".

Antena M je već dva puta tražila odgovor od Mandića i nijesmo ga dobili. 

Nakon današnje sjednice Vlade, Spajić je poručio kako Crnoj Gori zbog nerada u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma prijete ozbiljne posljedice.

On je precizirao kako je "velika vjerovatnoća" da će naša država biti uvrštena na sivu listu FATF-a i MONEYVAL-a, a da bi to sa sobom moglo povući i restrikcije povodom korišćenja određenih fondova EU.

"Biće ozbiljnih konsekvenci ako se to dogodi", rekao je Spajić.

Dodao je kako je minulih dana rađeno sve kako se Crna Gora ne bi našla na sivoj listi, te kako se tim povodom sastajao sa ambasadorima Kvinte i pisao na više od 50 adresa.

Izmjene Zakona o sprečavanju pranja novca i Krivičnog zakonika, poručio je Spajić, put su ka poboljšanju situacije u toj oblasti.

"Na neke od ovih zakona se čekalo godinama, a mi smo to uradili za mjesec", dodao je, navodeći kako očekuje da zakonske izmjene budu usvojene na decembarskoj sjednici Skupštine.

Komentarisao je i to što je Upravni sud ponovo poništio razrješenje Zorana Brđanina sa mjesta direktora Uprave policije.

"Zvanično još nijesmo dobili odluku suda... Koliko znam, za razliku od prvog puta, ovog puta to neće biti dato na postupanje", naglasio je Spajić.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Lucja

@Onogošt Eto baš tako. Od tačke do tačke.

Jovo

Pa radi se o tajnom sporazumu, pa srpski fašisti / četnici nisu blesavi da bi ga javno obznanili! Eventualno se može postaviti pitanje ko je sporazum pusto u javnost, možda su to napravili (radi balansa) isti oni koji su pustili u eter i Perićevo pjevanje pjesme o Đujiću u Kanadi!?

Mila K

Poraženi premijer. Nakon mjesec dana. Ni jedan ministar nije jak. Mujović samo zna posao. Gđa Jakšić u vatri koja ju je već odnijela jer joj gdin jbb lomi spaljena krila. Tužno...