15 °

max 21 ° / min 14 °

Ponedjeljak

14.10.

21° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 16°

Četvrtak

17.10.

19° / 17°

Petak

18.10.

20° / 17°

Subota

19.10.

20° / 15°

Nedjelja

20.10.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurović:  Hotel "Aurel" mi je sugerisan kao najbolje rješenje

Izvor: Skupština CG

Politika

Comments 10

Đurović: Hotel "Aurel" mi je sugerisan kao najbolje rješenje

Autor: Antena M

  • Viber


Bivša predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović oglasila se nakon tekstova objavljenih na Portalu Antena M o troškovima hotelskog smještaja i službenih putovanja za vrijeme njenog mandata na čelu Skupštine i nakon raspuštanja parlamenta.  

"Imajući u vidu medijsku prašinu koja se ovih dana podigla zbog troškova mog boravka u Podgorici tokom trajanja mandata predsjednice Skupštine Crne Gore, u obavezi sam da saopštim nekoliko činjenica", navodi Đurović u saopštenju i podsjeća da je za predsjednicu parlamenta izabrana  28. aprila 2022. godine i na toj funkciji  bila do 27. jula 2023. godine.

"S obzirom da nisam iz Podgorice, već živim u Herceg Novom, koji je dva sata i više udaljen od Glavnog grada, a tokom ljetnjih mjeseci i četiri sata, te da sam u Podgorici imala obaveze svakog radnog dana, konsultovala sam se sa nadležnima o pitanju mog smještaja. Nakon izbora predsjednika koji nije iz Podgorice, praksa je da ga nadležne službe informišu o opcijama obezbjeđenja boravka koje Skupština posjeduje, a koje su, shodno važećim propisima, stavljene na raspolaganje.

U tom smislu, dobila sam predlog gdje mogu da boravim, shodno pravima koja su mi kao poslanici pripadala. Kao predsjednica Skupštine Crne Gore nisam se bavila finansijama, ni tenderskom procedurom, niti je to bilo u mojoj nadležnosti, već isključivo u ingerenciji generalnog sekretara i nadležnih službi parlamenta. Napominjem da mi je predloženo rješenje, odnosno boravak u hotelu "Aurel", sugerisano kao najbolje.

Koliko sam mogla da razumijem, Skupština Crne Gore je sa pomenutim hotelom imala potpisan ugovor o pružanju usluga boravka poslanicima, te su u njemu boravili i drugi predstavnici građana kada su bili u obavezi da budu prisutni u Podgorici zbog zasijedanja Skupštine, njenih radnih tijela i slično", navodi Đurović u saopštenju.

Ističe, kao ne manje bitno,  da hotel koji se nalazi van centra grada sigurno ne spada u red luksuznijih u Podgorici, te i tu činjenicu treba uzeti u obzir prije olakog donošenja zaključaka i izricanja osuda.

"Što se tiče troškova koji se odnose na službena putovanja na koja sam išla tokom mandata, naglašavam da je za svako postojao jasan razlog - obaveza predstavljanja Crne Gore, njenih građana i interesa na međunarodnom nivou, posebno u zemljama Evropske unije gdje sam se trudila da što bolje predstavim situaciju u našoj zemlji i skrenem pažnju inostranih partnera na probleme sa kojima smo se suočavali. Nijedno putovanje nije bilo turističko i u tom pogledu odbacujem sve tendenciozne i zlonamjerne insinuacije i tvrdnje kojima ovih dana, nažalost, svjedočimo", zaključuje Đurović na kraju saopštenja.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Licina

onda je u redu. Neka (taj) što ti je sugerisao na domaćem savjetovao plati te račune a ne Gradjani. Ovo ti sad Sugerišem ja a i mnogi drugi radi Pravde i Lojalnosti prema Svima nama poreskim obaveznicima. Pa valjda ste i vi dužni da plaćate nešto a ne sve mi?!

Sve vi cvjetalo

Dobro je da ti nijesu Burdz el Kalifa savjetovali, a eto ti neznavena prihvatila. Da si placala iz svog dzepa dobro bi pazila dje ces se gostiti.

@@@@

JA SE GADIM ALI TI I OPRESTAM JER JE TO SITNO STO STE URADILI SA MANASTIRIMA CRKVAMA I ISTORIJOM CG.I ZELIM DA BUDES ONO STO SI BILA PRIJE NEGO SI POJAHALA CG