12 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

21.10.

21° / 12°

Utorak

22.10.

22° / 14°

Srijeda

23.10.

23° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 13°

Petak

25.10.

20° / 14°

Subota

26.10.

20° / 14°

Nedjelja

27.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PUTIN-ofil u Mandićevom kabinetu

Politika

Comments 11

PUTIN-ofil u Mandićevom kabinetu

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Radikalni sljedbenik Putinove Rusije, promoter ideologije agresije Kremlja na Ukrajinu, Želidrag Nikčević, stanovnik Beograda porijeklom iz Crne Gore, od kraja prošle godine zvanično je savjetnik u kabinetu Andrije Mandića.

On je prisustvovao sastanku Mandića i Milana Kneževića s Miloradom Dodikom, takođe današnjem sastanku Mandića sa Ašotom Hovakimijanom, ambasadorom Republike Jermenije.

Na internetu su dostupne Nikčevićeve izjave u kojima, dugi niz godina, opravdava i-ili veliča Putinovu Rusiju.

Autošovinista, protivnik kako crnogorske nezavisnosti, tako i evropskih integracija Crne Gore.

Nikčević, koji za sebe tvrdi da je književnik i prevodilac, na svome fejsbuk profilu i sada, dok je Mandićev savjetnik, objavljuje u kontinuitetu članke raznih ideologa „ruskoga svijetu”, a najviše — Aleksandra Dugina. 

Pritom, ističe kako baš on, lično, prevodi Dugina s telegram-kanala. Taj sadržaj preuzimaju i drugi pro-putinovski mediji. Na primjer, ovu Duginovu poruku, od 20. februara o.g. koja u Nikčevićevom prijevodu glasi: 

„Zapad je objavio rat Rusiji, i sad se uplašio da će Rusija stvarno ratovati”.

 

U Srbiji, u kojoj živi više od dvije decenije — jer kao ministarski kadar iz Mandićeve stranke u Beogradu sebi početkom 2000-ih zakuči stan iz fonda administracije propale SR Jugoslavije — Nikčević je potpisnik proglasa protiv članstva Srbije u Evropskoj uniji i NATO-u, za raskid Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU… 

U analizi naslovljenoj „Rusija cilja na Crnu Goru” Centra za strategijske i međunarodne studije, think tank ustanove sa središtem u Vašingtonu, nedavno su upozorili da „Mandić ostaje nepokolebljivi pristaša Rusije”. 

„I dok je retorika novoformirane vlade Milojka Spajića o vanjskoj politici Crne Gore i ciljevima integracije u EU nepokolebljiva, proruske snage u Crnoj Gori imaju značajan uticaj u novoj vladi, koja ne bi mogla biti ni sastavljena bez podrške Mandićeve proruske stranke”.

 

 

 

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

@Orlov krš Imam osjecaj..da sramotni EU..to ne zeli da vidi...Pitajte-ih Zasto???

nenad_mne

Dugin, kao Gebels, "hoćete li totalni rat"? A Nikčević se potrudio da to proširi! Mora se od nečega živjeti, od prevoda Dugina?

Orlov krš

Ova slika govori više od riječi,anticrnogorci,antievropejci,putinofili posred kabineta predšednika Skupštine u državi koja je deklarativno za ulazak u EU!