15 °

max 19 ° / min 15 °

Petak

18.10.

19° / 15°

Subota

19.10.

20° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

19° / 14°

Srijeda

23.10.

16° / 14°

Četvrtak

24.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stjepović i Laković učestvovali u radu Proljećnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO 2024

Politika

Comments 0

Stjepović i Laković učestvovali u radu Proljećnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO 2024

Autor: Antena M

  • Viber

-Proljećno zasijedanje 2024 okupilo je 281 parlamentarca/ku iz 32 zemlje članice NATO, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine, s tim u vezi- saopšteno je iz Skupštine.

Tokom zasijedanja održani su, navode, sastanci pet komiteta: Političkog, Komiteta za odbranu i bezbjednost, Komiteta za nauku i tehnologiju, Komiteta za demokratiju i bezbjednost i Komiteta za ekonomiju i bezbjednost.

U okviru navedenih susreta delagatima su se, dodaju u saopštenju, obratili predstavnici vlada, akademske zajednice, NATO i NVO sektora.

Iz Skupštine navode da su se tokom Plenarne sjednice učesnicima obratili: Mihal Šerba, predsjednik Parlamentarne skupštine NATO, Dimitar Glavčev, premijer, Rosica Kirova, potpredsjednica Narodne skupštine Bugarske, i Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO i predsjedavajući Sjevernoatlantskim savjetom.

U nastavku obraćanje delegatima Parlamentarne skupštine NATO imali su, kako kažu, Kerstin Lundgren, treća zamjenica predsjednika Parlamenta Švedske, a potom putem video konferencijskog poziva Volodimir Zelenski, predsjednik i Rustem Umerov, ministar odbrane Ukrajine.

"Ovom prilikom, učesnici Plenarne sjednice Proljećnjeg zasijedanja NATO PA u 2024.godini usvojili su deklaracije: “Oblikovanje NATO-a za sljedeće generacije na Samitu u Vašingtonu” i “Uz Ukrajinu do pobjede”, a razmotrena su i druga pitanja saglasno agendi zasijedanja", zaključili su u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR