23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podržani IBAR zakoni

Izvor: Antena M, Dragan Tomašević

Politika

Comments 1

Podržani IBAR zakoni

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Evropski eksperti podržali su set zakona važnih za EU agendu u mišljenju koje je dostavljeno crnogorskoj vladi, saznaje Portal RTCG.

Evropski eksperti su u mišljenju koje je danas dostavljeno Vladi, naveli da su izmjene koje su urađene na Vladinoj komisiji prošlog četvrtka, tehničkog karaktera i da nisu vezane za acquis - pravnu tekovinu EU.

Iz Vlade im je saopšteno da će Zakoni biti u najkraćem roku proslijeđeni Skupštini, sa nadom da će što prije biti usvojeni.

Kada su u pitanju medijski zakoni, potrebno je utvrditi predloge zakona o medijima, zakona o Javnom medijskom servisu RTCG i zakona o audio vizuelnim medijskim uslugama.

Vlada treba da utvrdi predloge nekoliko zakona u oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, jer je to veoma važno za pozitivno mišljenje Evropske komisije.

U prvom redu, misli se na zakone o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, o sudijama i Sudskom savjetu, o specijalnom tužilaštvu i Zakonika o krivičnom postupku.

Pozitivno mišljenje stiglo je za sve IBAR zakone, kako su često nazivani zakoni iz EU agende. IBAR, izvještaj Evropske komisije očekuje se u junu, a do tada Vlada treba da utvrdi predloge tih zakona.

Prvobitno je sjednica Vlade trebalo da bude održana u subotu, ali je odložena.

Ukoliko IBAR, junski izvještaj Evropske komisije bude pozitivan, Crna Gora polovinom godine može da napravi važan iskorak u oblasti vladavine zakona i pregovorima o poglavljima 23 i 24.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ide vuk

Baš me zanima hoće li Spajić žrtvovati IBAR zbog Raonića?