21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Filip Ivanović šalje najniži diplomatski nivo na Dan državnosti Hrvatske

Izvor: Vlada Crne Gore

Politika

Comments 12

Filip Ivanović šalje najniži diplomatski nivo na Dan državnosti Hrvatske

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar vanjskih poslova, Filip Ivanović instrukcijom je naložio crnogorskim diplomatama da ne prisustvuju svečanom prijemu povodom Dana državnosti Republike Hrvatske! Izuzetak je ataše za odnose sa Hrvatskom, uposlenik Ministarstva najnižeg ranga. To je Anteni M potvrdilo više izvora bliskih MVP, Vladi Crne Gore, ali i službama predsjednika Jakova Milatovića, koji će govoriti na prijemu, sjutra veče, kojim se obilježava praznik susjedne države.

Uprkos činjenici da će na svečanosti govoriti predsjednik Crne Gore, gest ministra Ivanovića, u to nema sumnje, biće u Zagrebu shvaćen kao još jedna provokacija Hrvatske. I to samo dan uoči očekivane rasprave o "Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu", u Skupštini Crne Gore!

Izvori Antene M ukazuju da dosad nezabilježene prakse ponašanja u MVP ne završavaju potezima koji nediplomatski dolivaju ulje na vatru što je prema susjednoj Hrvatskoj bljuje prosrpski dio parlamentarne većine i njoj sve poslušniji PES. Navodno, predsjednika države Jakova Milatovića u bilateralnoj posjeti Kipru, početkom juna, neće pratiti niko iz MVP!? Uobičajena praksa u državama sa ozbiljnom diplomatijom je da predsjednika države prati šef diplomatije, a premijera zamjenik ministra vanjskih poslova.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Obren

Tragedija Crne Gore leži u činjenici da od 2020 sve gori od gorega dolazi na vlast! Ovi novi nijesu samo strastveni protivnici Crne Gore i svega crnogorskog, oni su primitivni, oni su sildžije i neznalice. Oni su junoši!

KaraRadusin

Hrvati su bili i ostali gospoda.Oni su Dinaridi isto kao i Crnogorci.

Ante

Prenosim komentar: Da srb. su vlasti često koristile Crnogorce kao svoje korisne idiote, tako je crnorukaš Puniša Račić 1928. pucao i ubio zastupnike HSS-a (Stjepana Radića i druge) u beogradskoj skupštini, nakon čega je došlo do formiranja ustaškog pokreta. Račića su streljali partizani1944...