21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković – Rot: Zahvalnost Njemačkoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija

Politika

Comments 0

Živković – Rot: Zahvalnost Njemačkoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik DPS-a Danijel Živković i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković sastali su se sa predsjednikom Odbora spoljnih poslova u njemačkom Bundestagu Mihaelom Rotom, saopšteno je iz DPS-a.

Danijel Živković je, kako navode, zahvaljujući na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija, istakao da DPS ostaje na liniji politika koje štite savremene tekovine crnogorskog društva, a koje se temelji na evropskom sistemu vrijednosti i koje su u funkciji daljeg napretka Crne Gore ka članstvu u EU.

"U tom pravcu, upoznao je sa aktivnostima DPS, u okviru toga i sa sprovedenim neposrednim unutarpartijskim izborima, i dodao da će dalji angažman DPS biti usmjeren na politike koje imaju za cilj dalji ekonomski, demokratski i društveni razvoj Crne Gore, ali i odbranu njenog građanskog bića i evropskog puta.

Predsjednik Živković je, osvrnuvši se na unutrašnje procese na političkoj sceni Crne Gore, ocjenio da u strukturama vlasti postoje subjekti koji djeluju na antievropskoj platformi, te da aktuelna parlamentarna većina ne može uvesti Crnu Goru u EU", navode u saopštenju.

Potpredsjednik DPS-a i predsjednik Odbora za evropske integracije Ivan Vuković je, kako dodaju, osvrnuvši se na regionalni i geopolitički kontekst koji karakterišu retrogradne nacionalističke politike, istakao da Crna Gora ima istorijsku šansu da postane prva sljedeća članica EU ukoliko uspješno savlada buduće izazove.

"U tom kontekstu je zahvalio Njemačkoj na odnosu koji ima prema Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori.

Predsjednik Odbora spoljnih poslova u njemačkom Bundestagu Mihael Rot je razmjenio stavove o poziciji ljevičarskih partija u Evropi i regionu, i pozdravio politike DPS-a koje su opredjeljene evropskom sistemu vrijednosti, što potvrđuje odnos prema članstvu u NATO i zalaganje za usklađenost sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR