21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nimanbegu: Građanima dugujemo rad i rezultate, neće biti moguće opstrukcije nekoliko odbornika

Izvor: Media Biro

Politika

Comments 1

Nimanbegu: Građanima dugujemo rad i rezultate, neće biti moguće opstrukcije nekoliko odbornika

Autor: Antena M

  • Viber

- Vladajuća koalicija u Ulcinju funkcionisaće na vrlo transparentan i korektan način, te s tim u vezi nekoliko odbornika ne mogu da opstruiraju rad lokalnog parlamenta i grada. Građanima dugujemo rad i rezultate i povratak povjerenja u politiku koja radi u njihovu korist, što obećavam da ćemo činiti koliko god budemo imali snage, kazao je za Pobjedu novoizabrani predsjednik Opštine Ulcinj Genci Nimanbegu.

Lider Force poručuje da će ovo biti rukovodstvo kontinuiteta, pomirenja i dobrih odnosa.

Nimanbegu je za predsjednika Opštine izabran u noći između srijede i četvrtka, a shodno nedavno zaključenom sporazumu o formiranju nove koalicije u Ulcinju koja će imati mandat do redovnih izbora početkom 2026. godine.

Nimanbegu je po stupanju na dužnost poručio da će predano raditi na razvoju Ulcinja i da će u toku njegovog mandata biti cijenjen svaki partner. To je ponovio i u izjavi za Pobjedu, ističući da očekuje odličnu saradnju sa partijama koje čine lokalni parlament.

- I pored sinoćnjih dešavanja, a polazeći od mog dugogodišnjeg iskustva kao poslanika i odbornika, smatram da će to biti vrlo konstruktivna saradnja. Skupština je ipak mjesto gdje odbornici predstavljaju građane koji su ih birali, gdje se različita mišljenja i viđenja sučeljavaju, ali sve u interesu građana opštine Ulcinj – naglasio je juče Nimanbegu za Pobjedu. 

Govoreći o ciljevima tokom njegovog mandata, koje je iznio i u obraćanju u Skupštini opštine Ulcinj u noći kada je izabran, Nimanbegu je izdvojio dvanaest prioriteta.

Prvi je nastavak započetih kapitalnih projekata u infrastrukturi vodosnabdijevanja i kanalizacije uz poštovanje rokova i kvaliteta radova, kao i priprema dokumentacije i pronalaženje finansiranja za opremanje gradskih zona infrastrukturom: Liman, Ulcinjsko polje, Đerane, Štoj.

- Treći prioritet je priprema dokumentacije i pronalaženje finansiranja za realizaciju projekta parkiranja u Pristanu. Četvrti je nastavak radova u Starom gradu, a peti izrada dokumentacije i pronalaženje finansiranja za luku Ulcinj u Limanu – precizirao je on. 

Izdvaja i urbanu obnovu Vladimira kao administrativnog centra Anë e Malit koja, prema njegovim riječima, ima najveći potencijal za ekonomski rast na osnovu turizma i poljoprivrede.

- Usluge i prisustvo naše administracije su već primjetni tamo i treba da budu još više vidljivi – tvrdi novi predsjednik opštine.

Nova uprava radiće i na digitalizaciji radnih procesa u Opštini kako bi građani imali brze i efikasne usluge, a nastaviće i dobre korake i značajne projekte u oblasti poljoprivrede, koje preduzima Sekretarijat za poljoprivredu.

- Deveti prioritet je obogaćivanje kulturnog života u Ulcinju u službi jačanja identiteta ovog grada, u službi jačanja tolerancije i međunacionalne, međukulturalne i međureligijske harmonije, kao i u službi turizma. Deseti je povećanje saradnje sa našom dijasporom i otvaranje mogućnosti za njihova ulaganja, a jedanaesti produženje turističke sezone i jačanje ekonomije svake kuće. Posljednji prioritet je povećanje saradnje sa gradovima u regionu radi pronalaženja zajedničkih rješenja za zajedničke probleme i pružanja mogućnosti za razvoj ekonomije kroz saradnju – naveo je Nimanbegu.

Komentarišući dešavanja u skupštinskoj sali uoči njegovog izbora, Nimanbegu je ocijenio da je sjednica protekla u lošoj atmosferi, ali ga to nije iznenadilo.

- Sjednica je bila burna, mada to nije neočekivano kada imamo u vidu da je primopredaja vlasti za doskorašnje činioce vladajuće većine misaona imenica. Nijedan dogovor, ni sa jednim partnerom nijesu zadržali, makar korektne odnose. To ne kažem ja, ne kaže moja partija već svaki subjekat sa kojim su oni sarađivali i vršili vlast – kazao je on.

Siguran je da će vandalski čin dalje istražiti nadležni organi, te utvrditi ko stoji iza opstrukcije i sabotiranja, od dovođenja „naroda“ da remete sjednicu koji su, kako kaže, partijski funkcioneri, do prekidanja napajanja strujom i ispuštanja hemijskih supstanci.

- Što se tiče opstrukcija u toku mog mandata, sa naše strane neće imati sagovornika jer vladajuća koalicija će funkcionisati na vrlo transparentan i vrlo korektan način, te s tim u vezi nekoliko odbornika ne mogu da opstruiraju rad Skupštine, a time Opštine i grada – kategoričan je Nimanbegu.

Poručuje da su građanima dužni da vrate povjerenje u politiku koja radi u njihovu korist.

- Građanima dugujemo rad i rezultate i za ovo obećavam da ćemo raditi koliko god budemo imali snage. Ovo će biti rukovodstvo kontinuiteta, pomirenja i dobrih odnosa – zaključio je Nimanbegu za list.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

jovan

Gospodine Nimanbegu. Došao je pravi čovjek, na svoje mjesto. Vama niko ne može naći ni trun u Vašoj biografiji. Čestitam i sre ćno. Bio bih srećan da i mi takvo ga dovedemo na čelo mojega grada.