16 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od ponoći izborna tišina uoči lokalnih izbora u Andrijevici

Izvor: AEM

Politika

Comments 0

Od ponoći izborna tišina uoči lokalnih izbora u Andrijevici

Autor: Antena M

  • Viber

Agencija za elektronske medije (AEM) podsjetila je sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori na odredbe Pravilnika o pravima i obavezama emitera tokom kampanje za izbore za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će biti održani 2. juna.  

U skladu sa Pravilnikom, izborna tišina započinje 24 sata prije dana održavanja izbora i traje do zatvaranja biračkih mjesta. 

"Kako su izbori zakazani za 2. jun 2024, predizborna tišina počinje u petak 31. maja 2024. u ponoć.

U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje: medijskog predstavljanja podnosilaca izbornih lista i kandidata sa izbornih lista, političkog oglašavanja, objavljivanja procjena rezultata glasanja, slogana ili simbola kandidata, rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora", navodi se u saopštenju AEM. 

Dodaju da je potrebno da mediji posebno obrate pažnju na: reprize ranije emitovanih sadržaja u kojima je vršeno medijsko predstavljanje, a naročito debate, intervjui ili drugi sadržaji o tekućim događajima u kojima su gostovali nosioci i/ili predstavnici izbornih lista kao i drugi subjekti uključeni u proces izborne kampanje; reemitovane sadržaje elektronskih medija van Crne Gore, a naročito klasične informativne emisije i sadržaje o tekućim događajima; korišćenje pokrivalica prilikom novinarskih priloga u informativnim emisijama.

Nerijetko se prilikom izvještavanja o različitim pitanjima od interesa za javnost, kao pokrivalice za izjave ili saopštenja političkih subjekata, koriste grafike koje sadrže logo, simbol, poruku ili slogan političkog subjekta, navode iz AEM. 

Oni su poručili da je potrebno obratiti pažnju i na saopštenja i konferencije za štampu političkih subjekata.

"Prilikom prenošenja saopštenja ili konferencija za štampu političkih subjekata koje se održajavaju u periodu izborne tišine, emiter je dužan da informaciju prilagodi na način da ne sadrži promociju političkog subjekta.

Ovo se odnosi kako na verbalnu promociju, tako i emitovanje logoa, simbola ili slogana koji su dio scenografije prostora u kojima konferencije za štampu održavaju", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR