15 °

max 19 ° / min 15 °

Petak

18.10.

19° / 15°

Subota

19.10.

20° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

19° / 14°

Srijeda

23.10.

16° / 14°

Četvrtak

24.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstavnici Vlade Češke Republike posjetili Atlantski savez Crne Gore

Politika

Comments 0

Predstavnici Vlade Češke Republike posjetili Atlantski savez Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Predstavnici Vlade Češke Republike posjetili su u sklopu svoje posjete Crnoj Gori i Atlantski savez Crne Gore (ASCG), a sastanak je imao za cilj jačanje bilateralne saradnje i razmatranje ključnih pitanja koja se tiču političke, društvene i bezbjednosne situacije u našoj zemlji. 

Češku delegaciju predvodili su češki ministar saobraćaja Martin Kupka i ambasadorka Češke Republike u Crnoj Gori Janina Hrebičkova, a sa njima su razgovarali predsjednica upravnog odbora Atlantskog saveza Crne Gore prof. dr Milica Pejanović-Đurišić i izvršna direktorica ASCG Azra Karastanović. 

Tokom sastanka bilo je riječi o trenutnoj političkoj i društvenoj situaciji u Crnoj Gori, uključujući izazove sa kojima se suočava Crna Gora kao članica NATO. Istaknuti su i bezbjednosni izazovi i perspektive za napredak Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji, a obje strane su istakle značaj kontinuiranih reformi i prilagođavanja evropskim standardima.

Razgovarano je o rastućim prijetnjama od stranog malignog uticaja, uključujući dezinformacije, propagandu i sajber napade. Zajednički je naglašena potreba za jačanjem otpornosti društva, te za međunarodnom saradnjom na polju sajber bezbjednosti. 

Predstavnici delegacije su se tokom posjete Atlantskom savezu Crne Gore upoznali i sa  djelovanjem Digitalnog forenzičkog centra (DFC) i kontinuiranim aktivnostima DFC-a na suzbijanju dezinformacija, propagande i stranog malignog uticaja u Crnoj Gori.

Na kraju sastanka dogovoreno je intenziviranje komunikacije i ostvarenje potencijalne saradnje na zajedničkim ciljevima, kao i povezivanje i čvršća saradnja sa eminentnim think tank organizacijama iz Češke koje dijele vrijednosti Atlantskog saveza Crne Gore, što bi doprinijelo razmjeni znanja i iskustava te jačanju bilateralnih odnosa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR