23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministar Krapović u zvaničnoj posjeti Češkoj Republici

Politika

Comments 0

Ministar Krapović u zvaničnoj posjeti Češkoj Republici

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar odbrane Dragan Krapović boravi u radnoj posjeti Češkoj Republici, gdje se sastao sa savjetnikom premijera za bezbjednost, Tomašom Pojarom, saopšteno je medijima iz Ministarstva odbrane.

Kako navode u saopštenju Krapović je sa Pojarom razgovarao o globalnoj bezbjednosnoj situaciji i implikacijama aktuelnih bezbjednosnih izazova na evropsku odbrambenu arhitekturu, kao i o projekcijama procesa proširenja Evropske unije, koji bi doprinio stabilnijem i prosperitetnijem evropskom kontinentu.

"Ministar je tom prilikom istakao da se Evropa suočava sa najvećim bezbjednosnim izazovom od vremena Hladnog rata i da jedinstvena reakcija NATO i Evropske unije predstavlja  doprinos ukrajinskom narodu u borbi za slobodu. On je ukazao i na strateški značaj Zapadnog Balkana za evropsku stabilnost i istakao da Evropska unija usljed aktuelne krize ne smije zanemariti ovu činjenicu, te ponovio važnost podrške Češke Republike proširenju Evropske unije", saopšteno je.

Ističu da se Pojar zahvalio na značajnom doprinosu Crne Gore sistemu kolektivne odbrane, kao i na bezrezervnoj podršci Ukrajini u njenoj borbi za teritorijalni integritet i nacionalni suverenitet.

"Pojar je posebno naglasio važnost jačanja istočnog krila Alijanse i pohvalio napore Crne Gore za aktivan doprinos borbenim grupama u Letoniji i Bugarskoj. Pojar je istakao da je solidarnost koju su pokazale savezničke države nepokolebljiva i da je pobjeda Ukrajine u ovom ratu važna za stabilnost cijelog evropskog kontinenta", navodi se u saopštenju.

Naglasio je da je jedinstven odgovor Alijanse na agresiju Rusije protiv Ukrajine dokaz zajedničke težnje za odbranu demokratskih vrijednosti, te dodao da će Češka Republika nastaviti da podržava ukrajinski narod i savezničke napore u odbrani načela slobode i demokratskih principa. 

Zaključuju da su Krapović i Pojar tokom sastanka iskazali obostranu spremnost za dalje jačanje tradicionalno dobrih odnosa Crne Gore i Češke Republike. Složili su se da je nedavna posjeta državno-privredne delegacije Češke Republike Crnoj Gori utemeljila namjeru za jačanje ekonomske bilateralne saradnje i prepoznali saradnju u oblasti vojne industrije kao potencijal za snaženje odbrambenih odnosa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR