16 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PES: DPS priprema izbornu krađu; Nikolić: Zbilja je potrebno da nemate "prst obraza" pa da napišete ovakvu laž i glupost

Politika

Comments 3

PES: DPS priprema izbornu krađu; Nikolić: Zbilja je potrebno da nemate "prst obraza" pa da napišete ovakvu laž i glupost

Autor: Antena M

  • Viber

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da izražava duboku zabrinutost i ogorčenost zbog ozbiljnih nepravilnosti koje su se, kako tvrde, dogodile u okviru Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica. 

Tvrde da je predsjednik OIK Andrijevica, Veselin Vulević, koji je na ovu funkciju predložen od strane Demokratske partije socijalista (DPS), juče grubo prekršio zakon, falsifikujući i zloupotrebljavajući svoj položaj.

- Svoje lično mišljenje je predstavio kao zvaničnu odluku Opštinske izborne komisije koja je kolektivni organ i odlučuje glasovima većine. Postupajući po hitnom prigovoru Pokreta Evropa sad, Državna izborna komisija (DIK) je usvojila prigovor, potvrđujući tako navode PES-a o nezakonitom postupanju predsjednika OIK Andrijevica. Ovaj čin predstavlja ozbiljnu povredu izbornog procesa, uvertira je u izbornu krađu i ugrožava integritet izborne volje građana Andrijevice.

U vezi sa navedenim PES će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK Andrijevica zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, a nadležne organe već sada pozivamo da preduzmu hitne mjere kako bi se spriječile dalje zloupotrebe koje su već najavljene. U cilju očuvanja izborne volje građana Andrijevice, PES će se boriti protiv svakog daljeg oblika zloupotrebe i manipulacije izbornim procesom - saopšteno je iz PES-a. 

Na mreži Iks reagovao je portparol DPS-a Miloš Nikolić.  

- Zbilja je potrebno da nemate “prst obraza” pa da napišete ovakvu laž i glupost koja je upravo izašla iz PES-a. Optuživati DPS, poslije mirne tranzicije vlasti nakon parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora, da pokušava - iz pozicije opozicije, da pokrade izbore u Andrijevici je sramno, nemoralno i nečasno.

Naučite da gubite dostojanstveno, tek ste počeli, a u borbi za cenzus želimo vam svaku sreću - naveo je Nikolić. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

joksim

Ovi iz PES-a su svarno nedozreli Krive opozicioni DPS, da bi opra vdali neminovni poraz. Nije vama kriv DPS, gospodo, nego vaše antigrađansko i antidrža vno djelovanje.

rm

Pes se bavi politikom Df-a. Upravo su optužili DPS za ono što oni rade. Izlizano, više ne prolazi Vučićeve sluge.