22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović: Još se intenzivnije borimo za vrijednosti koje su dragocjene za opstanak Hrvata u Crnoj Gori i crnogorski put prema EU

Izvor: HGI

Politika

Comments 0

Vuksanović: Još se intenzivnije borimo za vrijednosti koje su dragocjene za opstanak Hrvata u Crnoj Gori i crnogorski put prema EU

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković boravili su u posjeti Osječko - baranjskoj županiji.

Kako je saopšteno iz HGI, oni su imali razgovore s Matom Lukićem, zamjenikom župana, koji obavlja dužnost prvog čovjeka Županije, zatim s Josipom Miletićem, kao i s ostalim predstavnicima političkog i društvenog života Slavonije i Baranje.

"Adrijan Vuksanović je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetno dobrih odnosa koji su uspostavljeni još za vrijeme donedavnog župana, a sadašnjeg potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Ivana Anušića, a nastavljeni u mandatu Mata Lukića.

Posebna važnost osnaženog zajedništva dolazi do izražaja u vremenu kada Hrvati u Crnoj Gori prolaze nove zahtjevne momente u kojima se propituje i dovodi u iskušenje evropska perspektiva Crne Gore, za koju je Hrvatska građanska inicijativa opredijeljena od svojih početaka, od 2002. godine. Podrška Vlade Republike Hrvatske Hrvatima u Crnoj Gori je snaga za brojčano malu, ali u svakom smislu vrijednu hrvatsku zajednicu, koja nakon uspjeha na prošlim parlamentarnim izborima, još se intenzivnije bori za vrijednosti koje su dragocjene za opstanak Hrvata u Crnoj Gori i crnogorski put prema Evropskoj uniji", piše u saopštenju. 

"Hvala Ivanu Anušiću koji nas je prije nekoliko godina okupio, ovdje u srcu ponosne Slavonije i njegovim vrijednim saradnicima Matu Lukiću i Josipu Miletiću nastavljajući našu saradnju koja se ogleda u duhovnoj blizini i konkretnim djelima", istakao je Vuksanović u izjavi za medije.

Predsjednik HNVCG-a Zvonimir Deković je rekao da će se uvijek odazvati ovakvim susretima koji demonstriraju hrvatsko zajedništvo i jačaju bliskost među Hrvatima gdje god oni živjeli.

Institucija na čijem je čelu afirmiše kulturnu djelatnost u cilju njegovanja baštine i predstavljanja pred svijetom, saopštila je Hrvatska građanska inicijativa. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR