21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mašković: Očekujem da će inicijativa za smjenu Injac dobiti podršku Pokreta za Podgoricu, URE i PZP

Izvor: SD

Politika

Comments 0

Mašković: Očekujem da će inicijativa za smjenu Injac dobiti podršku Pokreta za Podgoricu, URE i PZP

Izvor: Gradski.me

Autor: Antena M

  • Viber

Odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković kazao je Gradskoj da prije svega od kolega iz Pokreta za Podgoricu očekuje podršku inicijativi za smjenu gradonačenice Olivere Injac, koju će predati do kraja sedmice. Mašković smatra da bi njegov predlog mogao da dobije i podršku od Građanskog pokreta URA i Pokreta za promjene.

Inicijativa za smjenu gradonačelnice Olivere Injac je u završnoj fazi i tokom naredne sedmice biće predata u skupštinsku proceduru, kazao je Mašković.

“Moramo razumjeti da i sa pravne i sa tehničke strane to mora biti odrađeno onako kako treba, jer opet gledamo da ta inicijativa ima što širu podršku“, ističe on.

Sa detaljima inicijative i pratećom argumentacijom će, kaže, javnost blagovremeno informisati.

“Prije svega vjerujem da će ključni argument biti to što Izvještaj o radu gradonačelnice nije predat na vrijeme, odnosno do 31. marta tekuće godine. Kao što znate, to je jedan od četiri osnova kojim Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa razrješenje gradonačelnice. Sa druge strane potrudićemo se da u inicijativu uključimo sve ono što su nezakonitosti koje su obilježile rad ove gradske uprave, uključujući nezakonita imenovanja, zapošljavanja i sve ono o čemu smo u prethodnom periodu govorili u Skupštini grada“, dodaje Mašković.

A podršku za smjenu gradonačelnice Injac prvenstveno, kaže, očekuje od Pokreta za Podgoricu, koji se, kako dodaje, nedvosmisleno izjasnio da ova parlamentarna većina ne postoji.

“Uvjeren sam poprilično da njihova porška neće izostati, a vjerujem, kao što sam i maločas kazao, da će biti mnogo šira podrška ovoj inicijativi. Dakle, da će osim odbornika Pokreta za Podgoricu, biti još odborničkih klubova koji će podržati tu inicijativu. Što da ne kažemo da su bile najave i Pokreta za promjene i GP URA da će preispitati vlast u Podgorici, odnosno svoje učešće u vlasti, što znači da su možda i oni zainteresovani, ukoliko taj tekst bude pogodan za sve njih, da i oni prihvate inicijativu“, navodi Mašković.

Sa predstavnicima određenih partija su, kaže Mašković, imali razgovore, ali, kako dodaje, ozbiljniji razgovori nijesu ni potrebni. Činjenica je, zaključuje, da parlamentarna većina ne postoji i da vlast u Glavnom gradu nije stabilna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR