22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović: Prije sedam godina ispisana jedna od najvažnijih stranica u našoj istoriji

Izvor: MInistarstvo odbrane

Politika

Tag Video
Comments 1

Krapović: Prije sedam godina ispisana jedna od najvažnijih stranica u našoj istoriji

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar odbrane Dragan Krapović je, povodom sedam godina članstva Crne Gore u Sjevernoatlantskom savezu, kazao da je tada zapisana jedna od najvažnijih stranica u istoriji Crne Gore.

On je u svojoj video poruci naglasio da možemo biti ponosni na dostignuća Crne Gore kao članice Sjevernoatlantskog saveza, jer zajedno prevazilazimo izazove, izgrađujemo čvršće veze prijateljstva i solidarnosti i pravimo značajne korake ka mirnijem i sigurnijem svijetu.

„Današnji datum obilježava značajnu prekretnicu na putu Crne Gore ka bezbjednosti, stabilnosti i solidarnosti“, naglasio je ministar Krapović.

On je dodao da je članstvo u Alijansi bilo strateški izbor, koji je poboljšao sigurnost naših građana, osiguravajući okvir za jačanje odbrambenih sposobnosti i modernizaciju oružanih snaga. Takođe, ojačalo je veze sa zemljama, današnjim saveznicama, kroz partnerske programe i inicijative za saradnju.

Krapović je podvukao da se naša posvećenost osnovnim principima NATO u kontinuitetu ogleda kroz učešće u mirovnim misijama, međunarodnim vježbama i inicijativama za izgradnju kapaciteta.

Ministar je kazao da je, pored objektivnih benefita, članstvo Crne Gore u NATO i snažan simbol posvećenosti naše države evroatlantskim integracijama i težnji da budemo konstruktivan i kredibilan partner u promovisanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i šire.

„Dok slavimo ovu prekretnicu, potvrđujemo našu posvećenost vrijednostima i principima organizacije - demokratiji, slobodi pojedinca i vladavini prava, uz stratešku viziju mira i prosperiteta“, poručio je Krapović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Zahvalite se gospodinu Milu Djukanovicu..vi zvani srpski Demokrate..tada ste bili protiv..za.to ne glumite!