15 °

max 19 ° / min 15 °

Petak

18.10.

19° / 15°

Subota

19.10.

20° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 11°

Utorak

22.10.

19° / 14°

Srijeda

23.10.

16° / 14°

Četvrtak

24.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Zabrinjava činjenica da Crna Gora još nema ambasadora pri NATO-u

Politika

Comments 4

Milatović: Zabrinjava činjenica da Crna Gora još nema ambasadora pri NATO-u

Autor: Antena M

  • Viber

Danas kada obilježavamo sedmu godišnjicu pristupanja Crne Gore NATO-u, ukazujem na značaj našeg članstva u ovom savezu, posebno u vremenima kompleksnih izazova sa kojima se Evropa i svijet danas suočavaju, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

"Članstvo Crne Gore u NATO, postignuto 2017. godine, jedna je od najvažnijih odluka u novijoj crnogorskoj istoriji i signal je naše čvrste opredijeljenosti za očuvanjem demokratskih vrijednosti, mira, i ekonomskog prosperiteta.

Ono nam obezbjeđuje zaštitu, predvidivost i stabilnost, u okviru kojih možemo nesmetano nastaviti da razvijamo crnogorsku demokratiju kroz jačanje vladavine prava i izgradnju građanskog društva", navodi Milatović. 

Posvećenost članstvu neophodno je, kaže, demonstrirati u kontinuitetu kroz odlučno i aktivno učešće u NATO misijama, doprinoseći time kolektivnoj odbrani i spremnosti Alijanse da odgovori na sve bezbjednosne izazove.

"Obaveza svih državnih institucija, ali i svih donosioca odluka je da svojim djelovanjem daju doprinos unaprjeđenju naše međunarodne pozicije, te naše države kao odgovorne, kredibilne i pouzdane saveznice. 

Zabrinjava činjenica da Crna Gora još uvijek nema ambasadora pri NATO-u, na čemu sam insistirao prije više mjeseci tokom vanjskopolitičkih konsultacija sa predstavnicima Vlade.

Važno je da svi politički činioci odgovorno i inkluzivno pristupe donošenju odluka, u cilju suštinskog jačanja kredibilnosti naše države.
Smatram da je to naša obaveza, ali i osnov napretka u okviru pregovaračkog procesa sa EU, zagledajući se u punopravno članstvo kao finalni cilj kojem težimo", zaključio je Milatović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

A zar Jakiv naš Nejaki nije upravo ovo slavio u noći 2og aprila. Enjoy your deeds fruits.

BMX

Bravo ! Predloži nekog iz ultra putinovskog i proruskog anti NATO Демократическоѓо Фронта kao što si im, po naredjenju AV doveo vojvodu na čelo skupštine

Katunjanin

Crna Gora je primljena u NATO kao iskreni prijatelj. Od kada ste vi oslobodioci dosli na vlast oslobodili ste i NATO od te iskrenosti ,tako da smo mi formalno u NATO ,jer sa nama nemogu da dijele ni obicne informacije iz razloga sto su nam sluzbe u sluzbi Srbije i Rusije .Tacka !