22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Amandmani na zakone o IBAR-u samo uz zeleno svjetlo EK

Izvor: Antena M, Dragan Tomašević

Politika

Comments 0

Spajić: Amandmani na zakone o IBAR-u samo uz zeleno svjetlo EK

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić uputio je dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću o obavezujućem uputstvu ministrima u kojem navodi da o svakom amandmanskom djelovanju na zakone koji se odnose na dobijanje IBAR-a moraju obavijestiti Vladu kako bi ih razmotrila, uz prethodnu saglasnost institucija EU - potvrđeno je Pobjedi iz Vlade.

Spajić je u dopisu, između ostalog, naglasio da amandmani mogu biti razmotreni samo uz zeleno svjetlo Evropske komisije (EK), bilo da ih predlažu Vlada ili poslanici.

Podsjećamo, potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj ranije danas je kazao da je Vlada ispunila sve što je do nje da Crna Gora dobije IBAR te da je isporučila Parlamentu istorijsku šansu da donese toliko željeni napredak evropskoj integraciji Crne Gore.

- Predlaganje novih amandmana na predloge zakona koji imaju pozitivno mišljenje Evropske komisije u ovom trenutku nije i ne može biti korak u pravcu zajedničkog cilja. Ovo je jedinstvena prilika da 28. saziv Skupštine Crnu Goru učini 28. članicom Evropske unije. Nemamo pravo na izgovore. Zato neka ovo bude naš zajednički uspjeh - Gradimo mostove za evropsku budućnost naše zemlje - rekao je, između ostalog, Đeljošaj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR