21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zirojević: Postoji očigledna sprega između menadžmenta RTCG-a i PES-a

Izvor: Antena M/ Dragan Tomašević

Politika

Comments 0

Zirojević: Postoji očigledna sprega između menadžmenta RTCG-a i PES-a

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Sasvim je očigledno da postoji određena sprega između Menadžmenta RTCG-a i Pokreta Evropa sad – kazao je poslanik SD-a Nikola Zirojević, komentarišuću predloženi set medijskih zakona od strane Vlade.

Zirojević je, gostujući na TV E, kazao da to ne tvrdi samo on.

"To su rekli njihovi koalicioni partneri iz Demokrata i vi vrlo često možete, ako pratite zvaničnu Facebook stranicu Demokrata, vidjeti otvorene obračune urednika te stranice sa urednikom stranice Javnog servisa. Vi imate situaciju da četvoro ministara iz reda Demokrata, dakle - ovo jedno krilo Demokrata, za razliku od ovog drugog koji je bliži PES-u, izuzelo je mišljenje kada su u pitanju ovi zakoni, ukljujući i ministarku kulture i medija, koja takođe dolazi iz redova Demokrata.

Sagovornik TV E smatra da je jasno da se radi o političkoj igri i sprezi između menadžmenta RTCG-a I PES-a.

"I jasno je, nažalost, da će ovaj prijedlog zakona biti usvojen na uštrb kvaliteta, dakle da će kvalitet biti sa sporedne strane, a da će politički interes najveće vladajuće partije biti u fokusu", kaže on.

Na pitanje da li će opozicija podržati ovaj prijedlog, Zirojević odgovara:

"Opozicija će 99%, uzimam sa rezervom – jer još uvijek nije konačan stav zauzet, ali vjerujem da će već sjutra to biti poznato, amandmanski djelovati na ovaj zakon. U principu, ne možemo biti protiv njega, iako ovo ostane, zbog toga što se moramo suočiti sa činjenicom da ovaj zakon, ovo zakonsko rješenje, jeste dobilo pozitivno mišljenje u Briselu, da ono jeste dio paketa koji se odnosi na evropske integracije Crne Gore, koji se odnosi na dobijanje privremenih mjerila, pa mislim da ne bi bilo u interesu države Crne Gore da glasamo protiv, ne bi bilo u interesu države Crne Gore da opstruiramo donošenje bilo kojeg od ovih zakona. Djelovaćemo amandmanski u nadi da će makar kolege iz Demokrata održati te amandmane", objašnjava Zirojević.

Ukoliko ne dođe do usvajanja tih amandmana, opoziciji ostaje da, poslije dobijanja IBAR-a, opet otvori ovu temu i da se ovaj, kako Zirojević kaže, zakon opet nađe u Parlamentu i "da pokušamo da ispravimo ovo što je urađeno."

Sagovornik TV E kaže i da je previše spektakularno u Crnoj Gori predstavljena priča oko IBAR-a.

"Dakle, IBAR nije ništa spektakularno. Kod nas se kreira atmosfera da smo nakon dobijanja IBAR-a, mi ušli u EU. Daleko smo mi od EU nakon dobijanja IBAR-a. U najboljem slučaju mislim da nam, nakon dobijanja IBAR-a, predstoji još minimum četiri godine, u najboljem slučaju, mukotrpnog rada. Dakle, ovo su samo privremena mjerila, ovo je samo jedan stepenik više koji nam otvara neka nova vrata, neke nove zahtjeve kojij će biti mnogo više nego što ih je bilo dosad i koje će biti mnogo teže ispuniti", objašnjava Zirojević.

Na pitanje očekuje li da parlamentarna većina ispuni uslove predsjednika DNP-a Milana Kneževića, koje je isporučio premijeru Milojku Spajiću nakon što je Crna Gora podržala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Zirojević kaže da parlamentarna većina uošte nije u prilici da ispuni neke od njih.

"Na taj spisak lijepih želja, gospodin Milan Knežević je samo još mogao dodati da imenuju Jelenu Karleušu za PR Vlade i onda bi to imalo neki puni smisao i bila kompletna slika ovih zahtjeva. Ja mislim, dakle, zaista da su ti zahtjevi do te mjere nerealni, da - na kraju krajeva - jedan dio tih zahtjeva premijer i ova parlamentarna većina ne može ni ispuniti, dakle to nije u njihovim rukama. Tako da vjerujem da se radio ili o blefu gospodina Kneževića, kako bi se u eventualnoj rekonstrukciji vlade što bolje pozicionirao, ili se radi o jednoj vrsti političke tvrdoglavosti da je gospodin Knežević spreman da zbog ovih razloga koje je naveo ode iz parlamentarne većine u opoziciju", zaključuje Zirojević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR