23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović: Žrtve u Jasenovcu se žele iskoristiti u politikanske svrhe

Izvor: Dragan Tomašević foto/Antena M

Politika

Tag Video
Comments 0

Vuksanović: Žrtve u Jasenovcu se žele iskoristiti u politikanske svrhe

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je Skupština jednoglasno usvojila set od sedam zakona o tužilaštvu, parlament je raspravljao o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Poslanici će sjutra raspravljati o Predlogu zakona o sprečavanju korupcije; Predlog zakona o medijima; Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru - Javnom medijskom servisu Crne Gore; Predlog zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama.

Tok sjednice:

Poslanici su počeli raspravu o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stačene kriminalnom djelatnošću.

Ministar pravde Andrej Milović je kazao da je zakon urađen u skladu sa preporukama Venecijanske komisije i struke, te da je dobio potpuno zeleno svjetlo Evropske komisije.

Miloš Konatar iz URE je kazao da je zakon na snazi od 2015.godine i da su rezultati oduzimanja imovine stečene kriminalom simbolični, jer je oduzimanje imovine moguće tek po okončanju sudskog postupka, odnosno, pravosnažnosti presude. Takvih slučajeva je, kako je rekao, za osam godina bilo 12.

“Zato je bilo neophodno da jače izmjene donesemo da bi poboljšali efikasnost u procesu oduzimanja imovine”, rekao je Konatar.

Istakao je da je Milović, kao opozicioni političar tada smatrao da te izmjene nisu dovoljno radikalne i da bi predložio italijanski model.

Istakao je da su danas pred poslanicima samo kozmetičke izmjene postojećeg zakona.

“Ako nam je cilj da kriminalcima oduzmemo nelegalnu imovinu, onda ovo nije dobar put”.

Govoreći i o "Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu", predsjednik HGI-a Adrijan Vuksanović kazao je da bi bilo odgovorno da se ta rezolucija povuče.

"Žrtve zločinačke NDH se ovdje žele iskoristiti u krajnje politikanske svrhe i želi se od Hrvatske napraviti ono što ona nije prema Crnoj Gori i prema svim svojim susjedima, želi se napraviti jedna zemlja koja ima neprijateljski odnos ili suparnički odnos prema Crnoj gori. Ono što ne želi gospodin Vučić da uradi u Republici Srbiji, to daje onima koji su mu servilni u Crnoj Gori, kako bi Crna Gora bila ta koja bi poremetila odnose ne samo sa Republikom Hrvatskom, već i sa EU", poručio je Vuksanović.

Sjednicu možete pogledati na linku ispod:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR