23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Učešće Crne Gore u misiji UN na Kipru će biti pojačano

Izvor: Kabinet predsjednika

Politika

Comments 1

Milatović: Učešće Crne Gore u misiji UN na Kipru će biti pojačano

Autor: Antena M

  • Viber

Tokom zvanične posjete Kipru, predsjednik države Jakov Milatović je, sa gradonačelnikom Nikozije Konstatinosom Jorkatzisom obišao Zelenu liniju i razgovarao sa pet crnogorskih policijskih službenika koji učestvuju u mirovnoj misiji UN-a na Kipru (UNFICYP).

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta, predsjednik države je kazao da Crna Gora kontinuirano i aktivno doprinosi ovoj mirovnoj misiji i dodao da su naši službenici prepoznati po svojoj posvećenosti i profesionalizmu. Tokom razgovora istaknuta je važnost njihovog angažmana u održavanju mira i stabilnosti, te naglašen značaj međunarodne saradnje i razmjene iskustava koje ova misija omogućava našim policajcima.

Na inicijativu Predsjednika Crne Gore, naše učešće u ovoj misiji biće ojačano kroz slanje tri pripadnika Vojske Crne Gore koji će dati dodatni doprinos misiji UN-a na Kipru, te doprinijeti ugledu Crne Gore na međunarodnoj sceni.

Crna Gora, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, visoko pridaje važnost učešću u misijama i operacijama u inostranstvu i na taj način aktivno doprinosi uspostavljanju međunarodnog mira i bezbjednosti, navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

simklkser

kad bi nas predsjednik znao da su preteca plavih slemova upravo bili Crnogorci koji su velike sile poslali na kipar kao mirovna misija medju turcima i grcima i imali su veliko uvazavanje od oba naroda ..misija je prekino tursko grcki rat a britanska mornarica vratila nase momke u luku bar