23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milović: Nijesam znao da Vladino uputstvo važi i za tehničke greške, sve će se razjasniti narednih dana

Politika

Comments 1

Milović: Nijesam znao da Vladino uputstvo važi i za tehničke greške, sve će se razjasniti narednih dana

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar pravde Andrej Milović saopštio je,  povodom odluke Vlade da ga opozove sa pozicije predlagača IBAR zakona u Skupštini, da nije dobio specifično uputstvo od Vlade da se ne smiju prihvatiti amandmani koji ispravljaju tehničku grešku u tekstu zakona.

"Kao resorni ministar, želim naglasiti da nisam dobio specifično uputstvo od Vlade da se ne smiju prihvatiti amandmani koji ispravljaju tehničku grešku u tekstu zakona", saopštio je Milović na mreži X.

Napisao je da je iz medija juče saznao za uputstvo koje se odnosi generalno na neprihvatanje amandmana bez saglasnosti Vlade, ali ne i da to važi za one koji ispravljaju tehničke greške.

"U konkretnom slučaju, prihvatio sam amandman, a potom i svi poslanici, koji je ispravljao tehničku grešku u tekstu zakona jer sam bio uvjeren da takve ispravke ne potpadaju pod uputstvo koje se odnosi na sadržinske amandmane koji bi mijenjali ili dopunjavali suštinu napisanog", naveo je ministar pravde, dodajući da prihvaćeni amandman ni na koji način nije ugrozio niti kvalitet teksta zakona, niti dobijanje IBAR jer su oba rješenja dobila zeleno svijetlo od strane EK, pa je samo tehnički ispravljeno da isto piše u oba zakona.

Najavio je da će se sve ostalo oko ove situacije brzo razjasniti u danima pred nama.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

U sred usvajanja zakona šef kabineta prelazi u sulude krajnosti. Kukali Spajić, uvijek sebe veže za neke nedostojne profile koji dalje od pizme ne vide niti umiju služiti ozbiljnosti.