23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Pristanak Spajića na Mandićeve ucjene oko dvojnog državljanstva vodi Crnu Goru ka nestanku, takav naum Vučićevih podanika neće proći

Politika

Comments 7

DPS: Pristanak Spajića na Mandićeve ucjene oko dvojnog državljanstva vodi Crnu Goru ka nestanku, takav naum Vučićevih podanika neće proći

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

"Lideri srpskih partija Andrija Mandić i Milan Knežević, svečano su se zavjetovali na velikosrpskoj paradi Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, da su spremni da svoje buduće učešće u vlasti iskoriste za nestanak Crne Gore kao nezavisne države", navode iz Demokratske partije socijalista.

U saopštenju DPS-a kaže se da je Mandićeva i Kneževićeva najava promjene Ustava i uvođenja dvojnog državljanstva, poruka Spajiću na šta sve mora da pristane ako želi da se zadrži u fotelji predsjednika Vlade.

"Poput politikantske zloupotrebe žrtava Jasenovca, dvojno državljanstvo je još jedna tema kojom Mandić i Knežević pokušavaju da odobrovolje Vučića, i da mu pokažu svoju lojalnost.

Indolentnost sa kojom dio međunarodne zajednice posmatra nacionalističke poruke koje se lansiraju iz Srbije, ne doprinosi stabilizaciji regiona. Tumačenja da se rasplamsali velikosrpski nacionalizam može zaustaviti jedinstvenim ekonomskim tržištem na kojem bi, očekivano, primat imala Srbija, osim što vrijeđa zdrav razum, šalje poruku sa koliko se površnosti i nezainteresovanosti pristupa problemu koji je samo prije dvije decenije izazvao katastrofalne posljedice koje i dan danas osjećamo.

Ne interesuje nas na šta su sve spremni Vučićevi podanici koji sanjaju da postanu Dodici od Crne Gore, spremni da budu loše sluge gorih gospodara. Ovi putem šaljemo jasnu poruku Vladi Crne Gore i njenom predsjedniku Milojku Spajiću da se ne igraju sa državom i slogom u njoj, odnosno da ne pokušavaju da kupuju vrijeme i opstanak u foteljama, podilaženjem nezajažljivim apetitima velikosrpskog nacionalizma", zaključuju u DPS-u.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

MAKSIM

@Orlov krš TAKO JE NE POSTOJE PARTIJE KADA JE U PITANJU ODBRANA CRNE GORE. USTANIMO NEMA NAM DRUGE.ZABORAVIMO SVE RANIJE GREHOVE ,DA ODBRANIMO SVOJE POSTOJANJE ONDA SVE JE LAKŠE REŠAVATI.

Orlov krš

@cefalo Otvorena podrška DPS-u ali za konkretne akcije u odbrani dostojanstva Crne Gore i svih njenih građana,posebno Crnogoraca na koje nesmanjenom žestinom atakuju velikosrbi uz nesebičnu pomoċ domaċih izroda! Proteste usmjeriti prema Spajiću koji oće vlast po svaku cijenu!

marjan

Amire, postoje razni planovi, ali kreatori međunarodne politike prije svega osluskuje politicku klimu u samoj zemlji. Ovdje Zapad klima glavom na poteze vlasti, jer nema snaznog otpora velikosrpstvu u parlamentu i vanparlamenta. One koji nece da se bore svi otpisuju, prijatelji i neprijatelji