22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zečević: Grgiću, dok si još tu, žrtvuj se i smanji sebi platu da zaustavimo inflaciju

Izvor: PES

Politika

Comments 1

Zečević: Grgiću, dok si još tu, žrtvuj se i smanji sebi platu da zaustavimo inflaciju

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

"Pitam savjetnika predsjednika Crne Gore za ekonomiju, gospodina Grgića, šta bi se desilo da nije bilo programa Evropa Sad 1 i kako bi građani sa minimalnom platom od 250 eura mogli da prehrane svoje porodice", naveo je u saopštenju poslanik Pokreta Evropa sad, Milan Zečević.

"Dok je inflacija na globalnom nivou (izazvana pandemijom i ratom u Ukrajini) destabilizovala svjetsku ekonomiju i dovela do povećanja cijena hrane u cijeloj Evropi, da li bi imali alternativu?

Primjenom programa Evropa Sad 2, kao što je bio i slučaj sa programom Evropa Sad 1, gospodine Grgiću, nema podiznja cijena, što znači da nema ni inflacije - jer se uvećava neto, a ne bruto zarada. Smatram da bi kao savjetnik predsjednika za ekonomska pitanja trebalo da znate da do inflacije dolazi upravo obrnutim procesom: neselektivnim podizanjem bruto zarada. Tako da je apsolutno jasno da su vaše analize na nivou politikanstva i jedan u nizu pokušaja da zbunite javnost". 

Zečević je rekao da se Program Evropa Sad 2 realizuje u punom kapacitetu.

"Program Evropa Sad 2 se realizuje u punom kapacitetu i sa ciljem da u novim ekonomskim uslovima koje stvaramo, zadržimo mlade ljude da ostanu i rade u Crnoj Gori, a ne da, kao do sad, idu u inostranstvo zbog boljih uslova za rad i većih zarada.

I na kraju, savjetniče predsjednika, ako mislite da je “spas” za našu državu da plate budu najniže u regionu, žrtvujte se i smanjite sebi plate da zaustavite inflaciju. Da ovog puta ne pominjemo toškove prekobrojnih delegacija, koje uz predsjednika obilaze sve meridijane bez nekog naročitog ekonomskog efekta" poručio je Zečević.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Gle mali od pes se trkaju da malo unerede cg ekonomiju a ne shvataju da es1 je proizvela interno-generisanu inflaciju koja i danas pojede €450 i dovede ih na kupovnu moć €300 i manje. Hajde malo da spajić *materi počnu da poštuju ozniljnost.