23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bajraktari: "Finansije Opštine Ulcinj smo ostavili u nikad boljem stanju, a Nimanbegu već traži krivce za svoj očekivani neuspjeh"

Izvor: URA

Politika

Comments 2

Bajraktari: "Finansije Opštine Ulcinj smo ostavili u nikad boljem stanju, a Nimanbegu već traži krivce za svoj očekivani neuspjeh"

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši predsjednik opštine Omer Bajraktari, koji je, kako navode "smijenjen nakon kršenja izborne volje građanki i građana Ulcinja, kao i prethodno potpisanog koalicionog sporazuma",  u odgovoru na tvrdnje Gencija Nimanbegua, istakao je da je "ostavio opštinske finansije u nikad boljem stanju".

Bajraktari je naveo da je u trenutku primopredaje funkcije,  na dan 31.05. 2024, na glavnom računu Opštine bilo 375 hiljada eura, a da se na drugim računima nalazi još 100 hiljada eura, 300 hiljada eura na namjenskom računu za projekat stadiona, obrazovnih institucija i drugih projekata, dok 250 hiljada eura treba da vrati Vlada zbog nezakonite blokade, milion i 200 hiljada eura za kapitalne investicije, uključujući rekonstrukciju ulice "Mujo Ulqinaku" sa završenim procedurama, 1,2 miliona na posebnom računu za eksproprijaciju nastavka bulevara Skenderbeg/ kod Pošte/, 560 hiljada eura na posebnom računu za eksproprijaciju regionalnog puta Bar-Ulcinjske Krute, 6,5 miliona eura za nastavak projekta sa KFW bankom, 44 miliona eura završenih procedura za dobijanje Granta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i mnogo toga drugog.

Bajraktari je poručio  da sve što je potrebno je da nova vlast na čelu sa Nimanbeguom ne upropasti započete projekte, jer kako kaže u tome su već dokazani šampioni.

"Ovakvo finansijsko stanje nikada nije imala Opština Ulcinj, uz izmiren dug svih Javnih preduzeća prema svojim radnicima. Ali, čuveni finansijski magovi iz Force nisu izdržali ni dvije nedjelje, a već su dokazali da ne znaju da upravljaju. I što je najgore, potvrdili su da imaju loše namjere. To je njima svojstveno, jer su, evo, treći put ušli u vlast kroz prozor i bez glasova instalirani na mjesto predsjednika Opštine. I odmah su pokušali da krivicu za svoje neznanje, nesnalaženje i strah prebace na mene i na sve one koji su prekinuli njihovo višedecenijsko koruptivno upravljanje povezano sa ličnim interesima", poručio je Bajraktari.

On je zaključio da Genci Nimanbegu ne treba da brine za koalicione partnere URE i da nastavi da uživa još malo u zagrljaju Andrije Mandića i sličnih poput njega.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

miloš

Ostavi ti Nimanbegua. Svi znaju da je on gromada. Nijesi ni ti loš, samo si izabrao lošega gazdu.

Maja

Ovo je najgori gradonačelnik koji je vodio Ulcinj do sad !