23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cikotić: Dvojno državljanstvo je crvena linija za građansku Crnu Goru

Izvor: SDP

Politika

Comments 4

Cikotić: Dvojno državljanstvo je crvena linija za građansku Crnu Goru

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Uvođenje dvojnog državljanstva trenutno je najopasnija stvar za građansku Crnu Goru, saopštila je za Antenu M potpredsjednica SDP-a Amina Cikotić.

"Znajući da je primarni cilj Mandića i Kneževića razbijanje građanske Crne Gore, njihov ulazak u Vladu znači baš to, da niko ne misli da ulaze radi bilo čega drugog. Spajić će uraditi sve da ostane na vlasti. Zato je i najavljena rekonstrukcija Vlade u tom pravcu klasična prodaja građanske Crne Gore, nakon koje više ni formalno ne treba praviti razliku između njega i Mandića", kazala je Cikotić.

Cikotić navodi da je uvođenje dvojnog državljanstva crvena linija za građansku Crnu Goru. 

"Rekonstrukcija Vlade sa ciljem uvođenja dvojnog državljanstva je crvena linija koju građanska Crna Gora neće preći. Ovdje govorimo o političkom inženjeringu nakon kojeg Crnoj Gori više neće biti potrebni izbori. Cilj je da se kroz izmjene prebivališta krene u masovno ostvarivanje biračkog prava onih koji pogoduju Mandiću i Vučiću, kako bi drugi odlučivali o našim sudbinama i kako bi se ušlo u preispitivanje državnog uređenja Crne Gore".

Potpredsjednica SDP-a smatra da bi takav scenario vodio Crnu Goru u nestabilnost i masovne proteste.

"Ukoliko bi došlo do toga došlo, vjerujem da bi to izazvalo masovne proteste u Crnoj Gori.
Kao političke partije različitih profilacija možemo da nijesmo u saglasju oko mnogo stvari i politika. Ali kad su ovakve opasnosti po CG u pitanju, svako ko ćuti na ovakvu stvar ili je relativizuje, radi direktno protiv esencijalnih državnih interesa građanske Crne Gore", zaključila je Cikotić.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

@Danka --Ne radi se o tome. Ako bi 50-ak hiljada gradjana Srbije dobilo CG drzavljanstvo onda bi dobili i pravo glasa na izborima i pravo odlucivanjima o najvitalnijim pitanja jedne drzave i bili bi u vecini tako da bi svaki daljni izbori izgubili smisao.A onda to vise nebi bila ni CG niti demokrat

Danka

Ispada da Vi ne želite Svoje Građane, one koji se uvek vraćaju svojoj Crnoj Gori, koji u nju ulažu, idu na more samo u CG, vole i posećuju svoju rodbinu i prijatelje! Nismo mi svi pristalice pominjanih partija, daleko od toga, mi smo za demokratsku CG.

jovan

Dvojno državljanstvo je smrtna presuda za Crnu Goru, to je jasno. Andora je to dozvolila i danas su manjina sa 20% bez nac. prava u svojoj drzavi. 200- 3oo hiljada sa 7 miliona, nerazu mno.