22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikčević: Komentari Kovačevića su neprihvatljivi, potrebno preduzeti mjere

Politika

Comments 0

Nikčević: Komentari Kovačevića su neprihvatljivi, potrebno preduzeti mjere

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštinskog odbora CEP Nikšić Željko Nikčević kaže da su građani Nikšića duboko razočarani i zarinuti zbog, kako je naveo, neprimjerenog ponašanja predsjednika opštine Nikšić tokom njegovih javnih nastupa.

"Smatramo da ovakvo ponašanje, ne samo da ne dolikuje funkciji koju obavlja, već i ozbiljno narušava ugleda našega grada i povrjeđuje osjećanja mnogih naših sugrađanki i sugrađana", navodi Nikčević.

Podsjeća na nepristojno ponašanje tokom intoniranja himne. "Tokom jednog javnog događaja, predsjednik opštine je prilikom intoniranja državne himne pokazao srednji prst, čime je izrazio krajnje nepoštovanje prema simbolima naše države. Ovaj čin je uvreda za sve građane koji poštuju državne simbole i vrijednosti za koje se zalažemo", ističe Nikčević.

U drugom slučaju, napominje Nikčević, predsjednik opštine je javno iznio uvredljive komentare prema Turcima.

"On je time povrijedio mnoge građane koji se identifikuju kao Crnogorci i ponose se multietničkom i multikulturalnom tradicijom naše države. Ovakvi komentari su neprihvatljivi u našem građanskom društvu koje teži očuvanju i poštovanju različitih nacionalnih vrijednosti", navodi se u saopštenju.

Nikšić je, poručuje Nikčević, grad sa bogatom istorijom, poznat po svojoj otvorenosti, gostoprimstvu i poštovanju različitosti.

Ponašanje predsjednika opštine je, tvrdi, u suprotnosti sa ovim vrijednostima i ne odražava stav većine građana Nikšića.

"Pozivamo sve relevantne institucije, političke predstavnike i medije da osude ovakvo ponašanje i preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se osiguralo da se ovakvi incidenti više ne ponavljaju.

Naš grad zaslužuje lidera koji će svojim primjerom pokazivati poštovanje prema svim građanima i raditi na očuvanju i unaprjeđenju naših zajedničkih vrijednosti.

Uvjereni smo da je Nikšić sposoban za bolje. Svi zajedno moramo raditi na tome da naš grad bude mjesto gdje se poštuju prava i dostojanstvo svakog pojedinca", zaključuje Nikčević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR