23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA: Spajić da podnese ostavku, podaci američkih institucija dokazali njegovu bliskost sa Do Kvonom

Politika

Comments 2

URA: Spajić da podnese ostavku, podaci američkih institucija dokazali njegovu bliskost sa Do Kvonom

Autor: Antena M

  • Viber

"Najsvježiji podaci američkih institucija dokazali su bliskost Spajića sa Do Kvonom, što smo mnogo puta do sada i tvrdili, ali i otkrili kršenje zakona od strane, po svemu sudeći, odlazećeg premijera Spajića", ističu iz Građanskog pokreta URA, komentarišući, kako kažu, danas objavljene podatke američke Agencije za hartije od vrijednosti (SEC) koji govore da je Spajić kao fizičko lice bio 16. na listi ulagača u kompaniji južnokorejskog državljanina Do Kvona, Teraform Labs.

Iz URE navode da je Spajić još jednom pred javnošću uhvaćen da ne govori istinu time što je ranije naveo da je Do Kvon prevario firmu u kojoj je radio, ne pominjući i njegovo lično ulaganje koje je na kraju vrijedilo čak 90 miliona dolara.

Iz URE pitaju Spajića da li je ikad uplatio porez na kapitalnu dobit u Crnoj Gori.

"Što je prema zakonu bio dužan da učini, zašto Agenciji za sprečavanje korupcije nije prijavio posjedovanje ogromne vrijednosti u kriptovalutama, ali i kada će građane Crne Gore upoznati sa svojim kripto novčanikom", piše u saopštenju. 

Poručuju da "najnoviji podaci otvaraju novu stranicu Spajićevih afera i da bi nadležni organi trebalo da utvrde njegovu odgovornost u ovom slučaju". 

"Nakon gubitka legitimiteta i strmoglavog pada podrške u opštinama gdje su održani lokalni izbori, kao i jučerašnji diplomatski skandal koji ne pamti naša država, Spajiću je samo ostalo da podnese ostavku i prestane sa brukanjem Crne Gore i njenih institucija", zaključili su iz Građanskog pokreta URA. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Branko Kotri

Branko Kotri: A šta ćemo sa bliskošću Čelnika URA i čelnika uprava i menadžmenata EPCG GRUPE i preko 100 izgubljenih miliona eura u vrijeme od marta 2021. do kraja prošle godine, uz obmanjivanje javnosti i ine mantre o navodnoj dobrobiti za građane? Negativne posljedice te bliskosti i dalje traju!

Bozovic Brano

Vas kometar je bez potreban,gori ste od njega.A ptice znaju da je Do Kvon njegov drug,doveo ga sbog velikih ulaganja u CG,ali BIA je to osujetila.