25 °

max 31 ° / min 20 °

Srijeda

26.06.

31° / 20°

Četvrtak

27.06.

26° / 19°

Petak

28.06.

30° / 18°

Subota

29.06.

33° / 20°

Nedjelja

30.06.

32° / 22°

Ponedjeljak

01.07.

33° / 24°

Utorak

02.07.

31° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grlić Radman želio da posjeti brod Jadran: "Nijesmo dobili dostojan odgovor, tako da se to neće dogoditi"

Politika

Comments 2

Grlić Radman želio da posjeti brod Jadran: "Nijesmo dobili dostojan odgovor, tako da se to neće dogoditi"

Autor: Antena M

  • Viber

Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman želio je da posjeti brod Jadran, ali kaže da "nijesu dobili dostojan odgovor".

On se danas Tivtu sastao s predstavnicima Hrvata, predsjednikom HNV-a Zvonimirom Dekovićem i poslanikom u parlamentu Crne Gore i predsjednikom HGI Adrijanom Vuksanovićem.

- Dolazimo s porukom cijele vlade o potpori Hrvatima u Crnoj Gori i Boki kotorskoj, kako politički tako i finansijski kao i u svakom drugom obliku, da se Hrvati osjećaju sigurno i ostvaruju sva ona građanska prava.

Razgovarali smo o ovdašnjem Domu kulture koji su sagradili Hrvati Boke davne 1922. godine, to je njihovo vlasništvo, i tu smo razgovarali o tome da ga treba vratiti u vlasništvo da bi raspolagali s njime kao vlasnici a ne kao korisnici. Mi smo spremni finansijski pomoći dalju obnovu doma - kazao je Grlić Radman, prenose HRT i Hina. 

Istakao je da je Hrvatska ostvarila sve vanjskopolitičke ciljeve i može biti uzor svim zemljama Zapadnog Balkana, te izrazio podršku Crnoj Gori u euroatlanskim integracijama.

- Mi smo zapostavili otvorena pitanja kako bismo jačali stabilnost Crne Gore i njenih institucija. Da nije bilo Hrvatske Crna Gora ne bi ušla u NATO, ne bi zatvorila zadnje osmo poglavlje u pregovorima s EU-om, ali i očekujemo poštovanje s crnogorske strane. Ulazak Crne Gore u EU ipak ide preko susjeda koji je iskreni zagovornik njene evropske perspektive - poručio je Grlić Radman.

Zapitao se kakvu Crna Gora ima istorijsko političku vezu s rezolucijom o Jasenovcu koju bi trebalo da usvoji Skupština.

- Niti je istorijski opravdano, niti je politički logična i može imati štetu. Crna Gora bi se prije svega trebala suočiti s vlastitom istorijom, a ako je sklona rezolucijama onda bi trebalo donijeti rezoluciju o Božićnom ustanku u Crnoj Gori - kazao je.

Grlić Radman je poručio da nema zahlađenja političkih odnosa s Crnom Gorom, već da bi trebali dijeliti iste vrijednosti.

Kaže da je Hrvatska ispružila prijateljsku ruku. 

- Došao sam u posjetu hrvatskoj zajednici, izrazio sam želju posjetiti i hrvatski školski brod Jadran, ali nijesmo dobili dostojan odgovor, tako da se ta posjeta neće dogoditi - kazao je Grlić Radman. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Ante

Nažalost CG je pod srpskom okupacijom pa vi kucate na zatvorena vrata - nažalost!

milan

Tako je gospodine Radman. Srbi ne prihvaraju da priznaju svoje zločine, prama susjedima, a ima ih i te kako.