18 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Asimilacija i indoktrinacija djece iz Crne Gore pod palicom Ministarstva spoljnih poslova Srbije: Podižu svijest djeci o pripadnosti Srbiji

Politika

Tag Gallery
Comments 20

Asimilacija i indoktrinacija djece iz Crne Gore pod palicom Ministarstva spoljnih poslova Srbije: Podižu svijest djeci o pripadnosti Srbiji

Autor: Antena M

  • Viber

Inkluzivni pokret iz Srbije drugu godinu zaredom organizuje “Omladinski kamp Svetlost” koji se održava u Beogradu.

Cilj projekta je, ne kriju organizatori, da “podigne svest srpske dece iz Crne Gore o pripadnosti Srbiji.”

Kamp je namijenjen djeci od 12 do 18 godina, a održava se od 4. do 8. jula.

U dopisu koji su uputili predsjedniku Opštine Pljevlja Dariu Vranešu, a u koji je Antena M imala uvid, iz ove organizacije navode da su finansijsku podršku dobili od Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koja potpada pod resor Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Vraneša mole da “uz pomoć autoriteta i organizacione strukture selektuje 50 učesnika i pet vaspitača” koji će doputovati u Beograd.

“Vaša obaveza bi bila da selektujete pogodne kandidate, obezbijedite pismeni pristanak roditelja za maloljetnju djecu, putno osiguranje za učesnike i prevoz do Beograda uz korišćenje prevoza tokom kampa na lokacije predviđene programom.”

U programu za identitetsku i kulturnu asimilaciju djece iz Crne Gore navodi se da će posjetiti muzeje, spomenike, da će imati časove istorije, posjetiti Skupštinu Srbije i sve to začiniti posjetom Crkvi Srbije, odnosno Hramu Svetog Save.

Isti kamp je održan u avgustu prošle godine a bilo je 207 učesnika. Podršku za ovu indoktrinaciju djece iz Crne Gore su našli u opštinama na čijem su čelu prosrpske stranke: Pljevljima, Beranama i Herceg Novom.

Nakon završenog prošlogodišnjeg kampa iz ove organizacije su saopštili da su osim djece, sekundarna ciljna grupa – roditelji, koji su kako su naveli, bili zainteresovani za saradnju i nastavak projekta.

Očigledno nesvjesni opasnosti koje politička indoktrinacija maloljetnika nosi sa sobom. 

 

Komentari (20)

POŠALJI KOMENTAR

Okolo

O čemu će da ih uče (indoktriniraju) srbijanci? O junačkim tradicijama i običajima, kao što je borba protiv turaka i šetanje opanaka? Šajkača da bude obavezna kao i medaljon turskog sultana, što je drevni ukras srpske narodne nošnje.

Marina

1) Darinka Obrenovic,Milanu Pirocancu1866 :”Srbija da pribavi iz CG što veci broj mladića iz najuglednijih porodica,da im dade stipendije da se školuju u Beogradu.Oni imaju biti narocito vaspitavani da budu,pod ovim ili onim vidom protiv CG a da rade za Srbiju i njenu dinastiju

Mira

U školama mnogi nastavnici ,nažalost ima i učiteljica,djeci predaju koristeći ekavicu. Provjereno, u Srbiji predavač u školi mora koristiti ekavicu ,bez obzira što je iz Crne Gore.