27 °

max 32 ° / min 22 °

Ponedjeljak

01.07.

32° / 22°

Utorak

02.07.

28° / 18°

Srijeda

03.07.

27° / 16°

Četvrtak

04.07.

27° / 17°

Petak

05.07.

30° / 17°

Subota

06.07.

31° / 19°

Nedjelja

07.07.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Plenković: Crna Gora bi trebalo da se bavi svojim problemima

Izvor: EPA-EFE

Politika

Comments 4

Plenković: Crna Gora bi trebalo da se bavi svojim problemima

Autor: Antena M

  • Viber

Rezolucija o Jasenovcu, usvojena u petak u Crnoj Gori, šalje namjernu politiku podjele unutar te zemlje te je riječ o instrumentalizaciji "jedne druge države u regiji", rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković je danas na Dubrovnik forumu rekao kako ta rezolucija "šalje namjernu, svjesnu politiku podjele unutar Crne Gore", a "još goru poruku u pogledu međusobnog poštovanja i želje za dobrosusjedskim odnosima". 

Premijer je rekao kako je vladajuća većina u Podgorici donijela rezoluciju "a da se nikad dosad nije bavila tom temom" te da je ona donesena kao odgovor na rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici, pod instrumentalizacijom "jedne druge države u regiji", prenosi Hina. 

Premijer je iz Dubrovnika, "koji je doživio velike strahote u vremenu agresije Miloševićevog režima, u kojima je nažalost tada učestvovala i Crna Gora", poručio kako će Hrvatska poduzeti mjere koje smatra primjerenima za ovakve poteze "instrumentalizacije parlamentarne većine" s ciljem narušavanja odnosa Zagreba i Podgorice. 

"Umjesto da se bave svojim problemima i svojim pitanjima, pa i procesuiranjem ratnih zločina iz tog vremena, oni se bave temom za koju nijesu pokazivali interes zadnjih osam decenija", zaključio je premijer, naglasivši da oni koji žele ići prema članstvu u EU moraju voditi računa o dobrosusjedskim odnosima i međusobnom poštovanju. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Prvi put me postalo sramota što sam crnogorac. Ne toliko zbog ove glupe rezolucije o Jasenovcu, koliko zbog još gluplje rezolucije o osudi Izraela koja je najavljena i to od strane SD-a?!

Jovo

Vladajuća struktura na čelu s trenutnim GOSPODAROM Crne Gore( A. Mandić) upravo želi zaustaviti CG na putu za EU. ČETNIČKI VOJVODA koji sigurno MRZI Hrvatsku, koji je susjelovao u agresiji na jug Hrvatske, upravo želi okrenuti kurs CG prema Srbiji odnosno Rusiji. On glumi europejca, a tko je lud naka vjeruje. On želi isprovocirati Hrvatsku da omete CG na putu za EU, što mu je naredio GAZDA IZ BEOGRADA. CRNA GORO ODUPRI SE DOK SE MOŽE !