24 °

max 28 ° / min 18 °

Utorak

02.07.

28° / 18°

Srijeda

03.07.

27° / 16°

Četvrtak

04.07.

27° / 17°

Petak

05.07.

30° / 17°

Subota

06.07.

31° / 19°

Nedjelja

07.07.

33° / 22°

Ponedjeljak

08.07.

35° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đeljošaj: Većinska Crna Gora - Evropska, i proevropski orijentisana, želi nastaviti odlične odnose sa Hrvatskom; Jučerašnja poruka iz Crne Gore slučajna i na ivici većine

Izvor: Arhiva

Politika

Comments 6

Đeljošaj: Većinska Crna Gora - Evropska, i proevropski orijentisana, želi nastaviti odlične odnose sa Hrvatskom; Jučerašnja poruka iz Crne Gore slučajna i na ivici većine

"Kao što sam i obećao, nakon IBAR-a slijede nove odluke i preispitavanja, veoma brzo, jasno i odlučno", zaključio je Đeljošaj.

Autor: Antena M

  • Viber

Izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Rezolucija o Jasenovcu šalje namjernu politiku podjele te da je  je riječ o instrumentalizaciji "jedne druge države u regiji", komentarisao je na Fejsbuku lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj.

Izjavu Nika Đeljošaja prenosimo integralno. 

"I poslije svega, dobijete ovakvu kulturnu i civilizovanu poruku!
Na nivou, evropski i državnički sročena, potvrđujući da su odnosi dvije države odlični i veliku podršku koju je Hrvatska dala Crnoj Gori i nakon sramnog i agresorskog čina iz 1991. godine", naveo je Đeljošaj.

"Mislim da i nakon svega, odnos treba da ostane odličan, da je većinska Crna Gora - Evropska, i proevropski orijentisana, i da želi nastaviti odlične odnose sa Hrvatskom, a da je jučerašnja poruka iz Crne Gore slučajna i na ivici većine od samo 41 poslanika od ukupno 81, a da još najmanje desetak poslanika nije glasalo iz uvjerenja, već da se ne odupre većinskom mišljenju partija", istakao je lider Albanskog foruma.

"Rijaliti poruke koje su se juče čule iz Skupštine su trenutna elementarna nepogoda, koja kao i svaka nesreća nanosi štetu, ali će je evropska i većinska Crna Gora znati kako da je sanira u narednom periodu. Sanirali smo i sramni napad na Dubrovnik i upravo Republika Hrvatska nam je pružila ruku podrške", poručio je Đeljošaj.

"Kao i 1991. godine, albanski političari su znali kako da se odnose, naši poslanici u ime Albanskog naroda i Albanskog foruma nijesu dali legitimitet takvom aktu ni ulaskom u skupštinsku salu tokom jučerašnjeg dana. Jučerašnje glasanje nema nikakve veze sa žrtvama, kojima se poklanjamo i poštujemo i svakako osudjujemo zločine bilo gdje da su učinjeni, već je bila potreba za rijaliti predstavom. I da, kao što sam i obećao, nakon IBAR-a slijede nove odluke i preispitavanja, veoma brzo, jasno i odlučno", zaključio je Đeljošaj.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Ana

Sramno ponašanje CG, ali od četnika se ne može ništa drugo ni očekivati. Hoće li se ovo završavati, srpske zastave u javnoj upravi, popovi na trgovima, Pljevlja, srbijanski sabor u CG.... Hoće li se Crnogorci buditi.

herceg

Haha e moj Niče… da ti možda povjerujemo? Il je i ovo neki dogovor, tebe i vojvode koljenice

dekan

Hahah....pa Nik znas li kako kazu? S kim si, takav si!