16 °

max 19 ° / min 14 °

Subota

05.10.

19° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

16° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 16°

Petak

11.10.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP: Rezolucija osuđuje zločine profašističkog režima, nema veze sa današnjom Hrvatskom

Politika

Comments 6

MVP: Rezolucija osuđuje zločine profašističkog režima, nema veze sa današnjom Hrvatskom

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopštili su da je neupitna činjenica da su se zločini u logoru Jasenovac dešavali pod komandom profašističkog režima NDH i da se oni nikada nijesu i ne mogu dovoditi u vezu sa današnjom Hrvatskom koja i sama osuđuje ove zločine.

"Ministarstvo vanjskih poslova izražava žaljenje što Republika Hrvatska namjeru Crne Gore da se i ovom Rezolucijom, između ostalog, osude zločini na tlu bivše Jugoslavije, izrazi pijetet prema žrtvama svih zločina i poštovanje prema njihovim porodicama doživljava kao atak na dobrosusjedske odnose dvije države", navode iz resora Filipa Ivanovića. 

Ističu da je neupitna činjenica da su se zločini u logoru Jasenovac dešavali pod komandom profašističkog režima NDH.

"I da se oni nikada nijesu i ne mogu dovoditi u vezu sa današnjom Hrvatskom koja i sama osuđuje ove zločine, njeguje kulturu sjećanja za sve žrtve logora Jasenovac i promoviše politiku pomirenja", saopštili su iz MVP. 

Poručuju i da su na vanjskopolitičkom planu prioriteti Crne Gore dobrosusjedski odnosi i punopravno članstvo u EU, kao i da smo iskreno zahvalni Republici Hrvatskoj na nespornoj i dragocjenoj podršci u svim integracionim procesima Crne Gore.

"Crna Gora je posvećena daljem razvijanju prijateljskih, otvorenih i savezničkih odnosa sa Republikom Hrvatskom, te želi da u dobroj vjeri nastavi da rješava sva bilateralna pitanja od posebnog interesa. Ministarstvo i ovim putem ponavlja više puta izrečen poziv na formiranje komisije koja bi se time bavila", zaključuju u saopštenju.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Izdati ovakvo saopstenje i ocekivati da netko u to povjeruje pokazuje samo inteligenciju onog tko ga izdaje.Imate vi u Crnoj Gori zlocina koji su se digodili ali ne samo da ne trazite rezoluciju nego ih i ne spominjete.Jeste li osudili zadnje zlocine na podrucju Dubrovnika?

Bet

Ovi misle da su jako pametni, jer hoće da sjede na dvije stolice.

Dunja

Kad ste vec tako temeljiti zasto ste zaboravili chetnicke zlocine koji datiraju i prije WW2, a nekaznjeno se slave do danas