28 °

max 30 ° / min 19 °

Subota

06.07.

30° / 19°

Nedjelja

07.07.

32° / 20°

Ponedjeljak

08.07.

35° / 22°

Utorak

09.07.

37° / 24°

Srijeda

10.07.

35° / 24°

Četvrtak

11.07.

38° / 25°

Petak

12.07.

38° / 26°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović, paradoks ili oksimoron?

Politika

Comments 2

Krapović, paradoks ili oksimoron?

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Član Glavnog odbora i Predsjedništva Crnogorske evropske partije Danilo Brajović


Oksimoron je protivrječna sintagtma, u najprostijem značenju znači povezivanje suštinski suprotnih pojmova. Na primjer: vrući led, živi leš, glasna tišina etc. Možda je najpoznatiji – vjeronauka. Ali se iz nekih razloga izbjegava.

Inače riječ „oksimoron“ vuče porijeklo iz grčkog jezika i bukvalni prijevod je „oštroumna ludost“.

Ali da bi dokazali da je u eksplikaciji koja slijedi u pitanju paradoks a ministar oksimoron, pođimo redom:

Decembra 2021. godine Narodna skupština Republike Srbije NIJE izglasala ,,Rezoluciju o ustaškom genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH-a 1941-1945“. “Za“ je glasalo samo 30 poslanika, njih 113, pogađate čijih, nije se udostojilo da glasa.

Jesmo li se ovđe razumjeli? Država Srbija je imala ovu temu na dnevnom redu 2021. godine, i Vučićev SNS je nije izglasao!

Jesmo li se sad razumjeli?

Ali država Srbija ima svoju “srpsku spartu” (kako su devedesetih tepali Crnoj Gori) i na vlasti gomilu morona (bez “oksi” prim.aut.), koji iz želje da se dodvore poglavici svih Srba, ne pitaju pamet što im je činjeti. Onda aktuelna većina sazove parlamet i izglasa idiotluk koji počinje sa “Rezolucija”.

E to vam je paradoks!

Ali najslađe je kad to brani, dakle odluku Parlamenta, niko drugi nego ministar odbrane Krapović, na sastanku sa kolegom iz Slovenije i to biranim riječima:

“Rezolucija o Jasenovcu ni na koji način nije bio akt usmjeren prema Hrvatskoj, saopštio je na konferenciji za medije ministar odbrane Dragan Krapović, koji se danas sastao sa kolegom iz Slovenije Marjanom Šarecom.”

Živio govornik! Jasenovac je inače u Sao Tomo i Principe (uz izvinjenje što ime ove države pominjem uz ime Krapovića), pa se čudim što se Hrvatska ljuti.

Oko svoga “galiomata” kako onomad izjavi Bečić, misleći na “galimatijus”, moram podsjetiti i na svježe riječi poglavice svih Srba i srpskih stradanja, grobova, teritorija, pokretnih, nepokretnih pa i nebeskih pitanja – Vučića, koji pred zasijedanje Parlamenta Crne Gore izjavi (i ostade živ), da “ne veruje da će rezolucija o Jasenovcu biti usvojena”.

Krapović je mlađano čedo SNP-a, od oca SNP-ovca, vjerni pratilac Bečića a njega već znate kao najvećega, osim što je pobjedolog a ne podjelolog, ćutologa na političkoj sceni. Vi ste bratijo Demokratska obični “pravoslavni mudžahedini” (oksimoron prim. aut) koji od Crne Gore prave “pravoslavnu džamahiriju” (oksimoron prim. aut.) ali nema drugog pojašnjenja za vaše činodejstvovanje.

I treba li pominjati ostale?

Spajića, novoosviješćenoga Milatovića, ministra vanjskih poslova Ivanovića koji ćuti bolje od Bečića, Mandića, Kneževića. Vjerujem da će poglavar crkve Srbije u CG opalit jednu prigodnu litijicu sa doksologijom i nošenjem kostiju i sanduka, u čast ove Rezolucije a i dolaska Vućiča za Petrovdan u Crnu Goru.

Nego Krapo (nadimak prim.aut.), a i Ljaljo (nadimak prim.aut), što ćete sa Markom Šubarom (nadimak prim.aut), koji opet složi “Turke na buljuke”, i tako sve dok ne dođe u sud a tamo počne ekumenstvo da prosipa? Što ćete s njim i inicijativom za njegovu smjenu o vi pregrađani, pobjedolozi a ne podjelolozi? Blaženjejši? Maske su pale, još samo da to shvate oni koji vam vjeruju. Ako vam vjeruju.

Red bi bio, na kraju da ministar ove marionetske vlade, i zašto neće, prozbori: "Oprosti nam Dubrovniče"!

Istorija vas voli ili mrzi. Moja malenkost je bila na tadašnjem Titovom trgu na Cetinje grad, uz onih par stotina časnijeh ljudi, koji su zapjevali - Sa Lovćena Vila kliče, oprosti nam Dubrovniče!

I koji nijesu htjeli da ratuju za interese Beograda!

Znamo da je vama omiljen tema - rat do posljednjeg Crnogorca. Tako i kovanica "Ministar odbrane CRNE GORE - Krapović", predstavlja - oksimoron.

Jer on je ministar agresije Srbije!

Zbog agresije 1991. i za sve zločine počinjenje sa prostora tadašnje tzv. SRJ prema Hrvatskoj u ratu 1991.-1995. neka smogne ministar snage i etike da to kaže, a ako nece neka se stidi zbog toga.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka

Pametni Krapo.Sta bi drugo smislio mozak koji je odjednom dobio visoku funkciju da brani zemlju a rado bi je prepustio srpskoj braći.On sad ima percepciju o sebi kao velikom stručnjaku koji dobi priliku,konačno.Pa sad da rizikuje!Bolje objasniti Hrvatima da pucanj nije njima namijenjen nego je slucajno opalila puska ,lutajući metak!Nema šta da se ljute!

VojoS

Poticat iz partizanske familije a služit četnicima je čisto ludilo.