27 °

max 29 ° / min 17 °

Petak

05.07.

29° / 17°

Subota

06.07.

30° / 19°

Nedjelja

07.07.

33° / 20°

Ponedjeljak

08.07.

35° / 23°

Utorak

09.07.

37° / 24°

Srijeda

10.07.

36° / 24°

Četvrtak

11.07.

38° / 25°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zašto Mandić još ne potpisuje a Skupština ne objavljuje Rezoluciju o Jasenovcu

Politika

Comments 5

Zašto Mandić još ne potpisuje a Skupština ne objavljuje Rezoluciju o Jasenovcu

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Rezolucija o genocidu u Jasenovcu, Dahau u Mauthauzenu još nije objavljena na sajtu Skupštine Crne Gore! Prema nezvaničnim saznanjima Antene M, predsjednik Skupštine Andrija Mandić još nije potpisao Rezoluciju i zbog toga ona nije zvanično objavljena ni pet dana nakon usvajanja.

Rezolucije su tzv. deklaratorni akti, stupaju na snagu automatski nakon usvajanja, za razliku od zakona koje treba da potpiše i predsjednik države, a na snagu, obično, stupaju danom objavljivanja u Službenom listu.

I bez zvaničnog objavljivanja u konačnoj formi (amandmanima je promijenjen i njen naziv) Deklaracija o genocidu u Jasenovcu već je izazvala snažne reakcije u Evropskoj uniji i Crnoj Gori, a pogotovo u susjednoj Hrvatskoj. Preovlađujuće su ocjene da je njenim usvajanjem poništen IBAR, samo dan nakon što je vlast u Podgorici euforično proslavila dobijanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24.  Nedolazak predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela u zakazanu posjetu Podgorici, protestna nota i brojne oštre reakcije iz Hrvatske, narušavanje homogenosti parlamentarne većine... sve su to posljedice na Vidovdan izglasane rezolucije kojom je crnogorska vlast ispunila nalog Aleksandra Vučića i gurnula prst u oko Zagrebu i Briselu.

Ipak, predsjednik Skupštine Andrija Mandić iz nekih razloga još nije stavio potpis ispod Rezolucije čiji je i predlagač. Sa brojnih adresa, inostranih i domaćih, i Anteni M su dolazile molbe da im dostavimo tekst rezolucije, kako bi se njime analitički bavili ili zvanično reagovali. Do momenta objavljivanja ove informacije, međutim, na sajtu crnogorskog parlamenta nema Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, Dahau i Mauthauzenu.

 

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

DOCLEA

OVO MOŽE DA SE DESI..JEDINO U DRŽAVI..KOJA NEMA NARODA DA BRANI NJENU NEZAVISNOST I SLOBODU...

Di

Neće biti potpisa! Njima se malo dopalo četnikovanje: dvije zastave, promjena lat. pisma na ćirlično, table s popovima i Kosovom, majice sa likovima ratnih zločinaca, pjesme: nož, žica Podgorica.A onda su vidjeli reakciju normalnog svijeta, pa su se umirili. A do juče je bilo slavlje i čestitke AV.

Bahatma Gadni

Zivjela Crna Gora! Srmt fasizmu!