23 °

max 36 ° / min 22 °

Utorak

09.07.

36° / 22°

Srijeda

10.07.

36° / 23°

Četvrtak

11.07.

36° / 24°

Petak

12.07.

35° / 25°

Subota

13.07.

35° / 24°

Nedjelja

14.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

15.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Ne čudi što parlamentarna većina nije došla kod Milatovića, sastanak bio neophodan

Izvor: Kabinet predsjednika

Politika

Tag Gallery
Comments 2

Đukanović: Ne čudi što parlamentarna većina nije došla kod Milatovića, sastanak bio neophodan

Autor: Antena M

  • Viber

Politička analitičarka Nikoleta Đukanović za Antenu M ocjenjuje da odbijanje vladajuće većine da prisustvuju sastanku kod predsjednika Jakova Milatovića ne čudi i da je ovakav sastanak bio neophodan u periodu nestabilnosti.

“Zato što u državi u kojoj imate, bez obzira na većinu u parlamentu koja podržava Vladu, ta većina je na klimavim nogama. U takvim uslovima političke nestabilnosti, političke krize, vrlo je važno da politički akteri, posebno iz parlamenta, imaju međusobne konsultacije gdje bi se obezbijedila normalna funkcionalnost državnih institucija.

Posebno u vremenu kada postoji jako puno otvorenih pitanja kao što je pitanje izbora, imenovanja diplomata, ambasadora na važnim funkcijama i mnoga druga pitanja... tako da, Milatovićev čin vidim kao jako potreban”, rekla je Đukanović.

Nikoleta Đukanović; Foto: PR Centar 

Đukanović je komentarisala izjavu pokreta Evropa sad da neće učestvovati na sastanku koji je inicirao predsjednik Crne Gore jer ne žele da svjedoče Milatovićevom prekoračenju ustavnih nadležnosti i jeftinom političkom triku, objašnjavajući da bi ovakav sastanak mogao organizovati bilo ko.

“Ne mislim da je predsjednik u toj situaciji prekoračio svoja ovlošćenja, mislim da takvu inicijativu može da pokrene bilo koji nosilac ključnih funkcija u državi upravo zbog nekog većeg političkog dijaloga i stvaranja konsenzusa za ovako važna pitanja. Da li je to 'jeftin politički trik', kako je to PES nazvao, ja ne mislim da jeste. Iako svako postupanje bilo kojeg političara u Crnoj Gori je postupanje isključivo zbog političkih poena, ali to ne mogu sagledati iz vizure nekog političkog osnaživanja bloka koji eventualno predvodi gospodin Milatović”, objašnjava Đukanović.

Sagovornica Antene M ocjenjuje da imajući u vidu odnos predsjednika Milatovića sa Vladom, ne čudi što se vladajuća većina nije odazvala sastanku.

“Ukoliko bih komentarisala odziv političara i političkih stranaka na taj sastanak, mogla bih samo dodati da je nekako bilo očekivano stanje parlamentarne većine, jer mislim da u posljednjih nekoliko mjeseci smo mogli primijetiti pregrupisavanje i prestrukturiranje političke scene i činjenicu da gospodin Milatović izgleda kao veliki opozicioni akter većine u parlamentu koji je bio samo bivši saučesnik njihovih odluka.

Mislim da se će sve biti mnogo kristalnije, jasnije uz pregrupisavanje posebno u odnosu na oponente gospodina Spajića”, smatra Đukanović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Pomorac

@Mila K - Što kažete cijenjena za onu katastrofu u Luci Bar. Każu šteta 35 miliona a izgubljena dobit? Ne zna, se i neće se znati! Ovo je opšte rasulo od odgovornosti.