19 °

max 19 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 16°

Subota

12.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Istražite da li neko iz SDT-a prodaje SKY aplikacije i uzima pare; Markovićevi i Novovićevi emisari tražili podršku

Politika

Tag Video
Comments 2

Knežević: Istražite da li neko iz SDT-a prodaje SKY aplikacije i uzima pare; Markovićevi i Novovićevi emisari tražili podršku

Autor: Antena M

  • Viber

Lider DNP-a Milan Knežević danas je na sjednici Skupštine otkrio da se sa Miloradom Markovićem, uoči njegovog izbora za vrhovnog državnog tužioca, sastao u Vladi. 

"Što se tiče emisara gospodine Markoviću, ja nisam rekao da ste mi vi slali emisare nego da su dolazili vaši emisari i vršili pritisak da budete izabrani i mogu da vam saopštim imena i nemam nikakav problem sa tim. 

Evo i pozivam Specijalno državno tužilaštvo da me sasluša u ovom slučaju, a posjetiću vas kad već tako možete da nastupite na jedan način koji nije imanentan čovjeku koji je izabran za VDT, na jedan sastanak u Vladi sa liderima parlamentarne većine, kada ste bili tek samo kandidat, koji je organizovao aktuelni ministar pravde Andrej Milović, koji vas je i te kako protežirao.  

Da li se sjećate tog sastanka? Da li smo razgovarali u kabinetu premijera Spajića? I da li sam tad rekao da vas neću podržati zato što mi je puna glava više kumova, pobratima, posestrima u Specijalnom državnom tužilaštvu i u sudovima? Jeste li mi tada rekli da se vi ne odričete vaših kumova? Jesam li saopštio da neću da glasam više, neko je nekome kum, čija sestra je posestrima sa nekim u tužilaštvu, neko je nekome kidao pupak, neko je nekome išao na povojnicu. 

Ja neću da učestujem u tome jer sam već jednom prošao kroz lavirint besuđa kada su pravosuđem upravljali Vesna Medenica, Milivoje Katnić, Ivica Stanković i mnogi drugi. Tako da tu priču o tome da niste bili zainteresovani da budete VDT, možete pričati nekome ko vas ne poznaje. Ja vas poznajem iz razloga što sam imao sastanak sa vama koji je organizovan u Vladi kada ste bili samo kandidat.

Nakon što sam saopštio da vas neću glasati, prekinuta je bilo kakva komunikacija sa mnom i kada ste se pojavili kao kandidat za VDT-a dao sam uslovnu podršku. Uslovnu podršku imajući u vidu sve ovo što sam vam saopštio na tom sastanku i ne zbog državnog udara, jer ja državni udar nijednom nisam pomenuo, ali sam tražio da se postupa po zakonu i po Ustavu ove države", kazao je Knežević. 

"Kad su mi dolazili emisari da glasam vas za vrhovnog državnog tužioca, da li je tada postojao neki problem da dobijete moj glas kao čovjek koji je prvi u tužilaštvu? Jesam li ja bio zločinac i terorista gospodine Novoviću, ako slušate, kada su i vaši emisari dolazili kod mene da traže podršku da bude izglasan za glavnog specijalnog tužioca", kazao je takođe Knežević u Skupštini. 

Knežević je u skupštinskoj sali pričao o postupajućem tužiocu u slučaju poznatom kao "državni udar", Siniši Miliću, koji, kako ističe, traži pet godina zatvora za njega i Andriju Mandića. 

"Na Božić je prisustvovao ručku koji sam ja organizovao u kući jednog mog prijatelja i svašta rekao za državni udar, da je to kriminal, da treba da budemo oslobođeni i čak me i molio da iskoristim svoj uticaj da bude šef tužilačke organizacije u Podgorici. Umjesto da se izuzme jer je jeo sa mnom neku svinjetinu i sarmu, on traži da budem osuđen na pet godina...", kazao je, između ostalog, Knežević. 

Knežević je u Skupštini istakao da postoji selektivan pristup SDT-a kada je riječ o skaj (SKY) aplikacijama. 

"Kad smo vam dali uslovnu podršku rekli smo da ćemo pratiti vaš rad, ali da ćemo reagovati na sve što zaslužuje reakciju. I tek ću da nastavim. Istražujem, a dobro bi bilo i vi to da uradite, da li neko prodaje skaj aplikacije iz SDT-a. Da li je neko možda naplatio od nekog ko se nalazi u skaj aplikacijama da mu je ne otvori, da ga ne procesuira i uzeo značajne pare za to. Da li postoji selektivan pristup SDT-a kada su skaj aplikacije u pitanju? Naravno da postoji, ja nemam problem to da kažem. Ako sam ja počinio neko krivično djelo treba da odgovaram, ja i svaki član moj porodice. Ali ako vi mislite da ćete onako kako Željko Ivanović piše dvije strane iste medalje, da uređujete politički život malo po glavi DPS-a malo po glavi DF-a, kako bi neko drugi mogao da isplivava i dobija političku težinu, grdno ste se prevarili. Svako neka odgovara, i iz DPS-a i iz DF-a", kazao je Knežević. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Obren

Vlada za ovaj skandal sa izborom Vrhovnog državnog tužioca treba odmah da podnese ostavku. Jesu li vi odje 3/5 poslanika dali saglasnost za izbor VDT?! Jeste li za ovoj posa dibili IBAR? A probiste uši svakim danom gradjanima od vašeg hvaljenja? Užas!

Bozovic Brano

Slucajni Skaj Tuzioce,sta je ovo?Pazi dolazi ono sto je Katnic rekao da Vas ucjenjuju Mandic i Knezevic,zbog Vaseg susreta sa nekim likovima na beziskoj pumpi u Nk. Nije Knezevic slucajno ovo danas iznio,a bice toga jos.