15 °

max 18 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 16°

Subota

12.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjetnica hrvatskog šefa diplomatije: Odgovorićemo Crnoj Gori, nećemo to najavljivati preko medija

Izvor: Arhiva

Politika

Comments 5

Savjetnica hrvatskog šefa diplomatije: Odgovorićemo Crnoj Gori, nećemo to najavljivati preko medija

Izvor: Agencije

Autor: Antena M

  • Viber

Vanda Babić Galić, posebna savjetnica ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana u intervjuu za Večernji list najavila je da će Zagreb povodom usvojene Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, Dachau i Mauthausenu imati odgovor.

Na pitanje da li će Hrvatska blokirati put Crne Gore u Evropsku uniju i kako, kazala je da se iz protestne note koju je Zagreb uputio Podgorici može iščitati najava mjera odgovora.

"One daju niz mogućnosti i širok spektar djelovanja. Crna Gora već osjeća posljedice odluke koja je, usudim se reći, politički nezrela i nedorasla. Sami sebi zalupili su velika vrata i na svim nivoima cementirali sve ono što su dva dana prije u Briselu otvorili. Smjer djelovanja, vrijeme i način odrediće hrvatska Vlada i premijer. Naravno, nećemo to najavljivati preko medija, no oni koji se trebaju brinuti nisu hrvatski građani ni Republika Hrvatska. Dakle, kako? Znat ćete", kazala je Babić Galić.

Istakla je da Zagreb žalosti da je Crna Gora otvorenu i prijateljsku ruku i sve ono što je Hrvatska učinila za evropski put Podgorice prepoznala kao slabost, a ne kao kvalitet i snagu.

"Nama nije potrebno pokazivati zube, osim osmijehom. To je narativ onih koji još nisu dostigli civilizacijski nivo stoljeća u kojem živimo te svoju snagu bildaju umjetnim mišićima ispunjenim balonima mraka", rekla je Babić Galić.

Dodala je da Rezolucija ne šteti Hrvatskoj iako je, kako tvrdi, to njena intencija, već Crnoj Gori i njenim građanima.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Miro ST

@BeLveder Pretpostavljam da CG sa prosrpskom (da ne kažem goru riječ) vlašću ipak neće u EU još dugo dugo, ali i dalje više zbog njenih poteza (ruganja) protiv RH, koje se svako malo pojave u ove 4 godine, nego zbog same RH.

Donodlan

Gorčevićka veli da neće biti posljedica. Ona bolje zna

Crnogorka

Sve tačno i jasno kao “dsn posle”.Posebno ono da nismo na civilizacijskom nivou današnjice,21og vijeka i da njegujemo ssmo sile mraka,koje su ,nazslost, preplavile nebo iznad Crne Gore crnim litijaskim mantijama ,kad su nas oslobodili od nade u bolju budućnost.