12 °

max 19 ° / min 11 °

Ponedjeljak

16.09.

19° / 11°

Utorak

17.09.

22° / 12°

Srijeda

18.09.

22° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

25° / 16°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: Izražavamo pijetet prema žrtvama genocida u Srebrenici

Politika

Comments 0

Marković: Izražavamo pijetet prema žrtvama genocida u Srebrenici

Autor: Antena M

  • Viber

Baštineći univerzalne vrijednosti, kao stranka u nastajanju i jačanju, već gradimo prepoznatljivost oslanjajući se na evropske standarde, civilizacijske vrijednosti i kulturu sjećanja, saopštio je predsjednik Stranke evropskog pokreta SEP Duško Marković.

“Sjutrašnji dan sjeća nas na 11. jul 1995. godine kada se u Srebrenici dogodilo nešto što se nikada ne smije ponoviti. Sa dubokim pijetetom odnosimo se prema žrtvama zločina i njihovim porodicama. Pozdravljajući nedavno usvojenu Rezoluciju Generalne skupštine UN kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici i osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, naglašavamo našu posvećenoost prevazilaženju konflikata i stvaranju uslova za izgradnju društva progresa”, napisao je Marković na mreži X.

Prema njegovim riječima osuda genocida i zločina uopšte, bilo sa koje strane da dolazi, civilizacijska je obaveza i neophodan uslov snaženju multietničkog i multikukulturalnog karaktera crnogorskog društva i njegove društvene kohezije.

“Zato upućujemo poziv Vladi i institucijama da se posvete kreiranju programskih sadržaja za sadašnje i dolazeće generacije, koje će se informisati, obrazovati i vaspitavati na aksiomu da je doprinos trajnom miru i progresu nesumnjivi prioritet u odnosu na konflikte, i da se stradanja više nikada ne smiju ponoviti”, zaključio je Marković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR