26 °

max 29 ° / min 21 °

Petak

06.09.

29° / 21°

Subota

07.09.

33° / 20°

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

26° / 19°

Utorak

10.09.

25° / 19°

Srijeda

11.09.

27° / 18°

Četvrtak

12.09.

25° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjednica GO Bošnjačke stranke još nije zakazana, Ibrahimović i Spajić razgovaraju o ulasku BS u vladu

Politika

Comments 14

Sjednica GO Bošnjačke stranke još nije zakazana, Ibrahimović i Spajić razgovaraju o ulasku BS u vladu

Autor: Antena M

  • Viber

Prema saznanjima Antene M, sjednica Glavnog odbora Bošnjačke stranke, organa koji odlučuje o eventualnom ulasku te stranke u vladu, do ovog trenutka (nedjelja 14,30) nije zakazana.

Anteni M potvrđeno je da su na tu temu posljednjih dana intenzivno razgovarali predsjednik BS Ervin Ibrahimović i premijer Milojko Spajić.

Ulazak BS u izvršnu vlast komplikuju zahtjevi Demokrata da Bošnjaci raskinu koalicije na opštinskom nivou sa DPS i ostalim suverenističkim strankama ukoliko žele da postanu dio vlasti na državnom nivou.

Ukoliko Bošnjačka stranka uđe u Vladu Milojka Spajića biće to prvi put da postaje koalicioni partner NSD Andrije Mandića i DNP Milana Kneževića, partija koje negiraju genocid u Srebrenici a Ratka Mladića i Radovana Karadžića slave kao nacionalne heroje.

Takođe, ministri BS našli bi se u Vladi sa Budimirom Aleksićem, planiranim da preuzme resor obrazovanja, koji se zalaže za podizanje spomenika Pavlu Đurišiću, četničkom vođi iz Drugog svjetskog rata i zločincu odgovornom za smrt preko 15 hiljada muslimana, uglavnom žena, djece, staraca i nenaoružanih civila. 

Spekuliše se da bi rekonstrukcija Vlade mogla da bude obavljena tokom predstojeće sedmice. Dnevni red Skupštine biće utvrđen sjutra, na sjednici Kolegijuma kojea je zakazana za 11 sati.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

NemamIme

Ne mogu povjerovat da uopšte razmišljaju ući u ovakvu vladu a kamoli da uđu u nju. Ibrahimović se igra sudbinom BS a i Crne Gore.

LJILJAN SA

@Javor Poštovani, pratim vaše korektne komentare, ali se ne slažem sa suštinom vaše odbrane koaliranja sa onima koji su nas pokušali istrijebiti.To je i dalje njihov plan.Ja sam učesnik odbrane Sarajeva i da nije odbranjeno ne bi ni vas muslimana u CG bilo.Srdačan pozdrav.

cefalo

@Javor, izgleda da se nijesmo razumjeli, nećemo o žrtvama, pogotovu ako pominjete kralja Nikolu koji je rekao: ostanite, biće vam kao i mojim Crnogorcima. No, dobro, vaš izbor - vaša stvar, iako bi dobro bilo da nas pravilno shvatite radi skladnijeg života. Pozdrav.