23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raičević: Posjeta saveznika dodatan doprinos stabilnosti, prilika za jačanje saradnje i razmjenu iskustava

Izvor: Opština Bar

Politika

Comments 0

Raičević: Posjeta saveznika dodatan doprinos stabilnosti, prilika za jačanje saradnje i razmjenu iskustava

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima sastao se danas sa NATO delegacijom Združene logističke komande iz Napulja na čelu sa komandantom, brigadnim generalom Ionel Vlasiem kao i pripadnicima Vojske Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Opštine, na sastanku je istaknuta važnost članstva Crne Gore u NATO alijansi za očuvanje bezbjednosti i stabilnosti u regionu, a predsjednik Raičević je iskoristio priliku da generala i saradnike upozna sa bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem Bara, kao i sa dinamičnim razvojem i transformacijom grada iz saobraćajnog centra u atraktivnu turističku destinaciju.

"Takođe, Raičević je ukazao na činjenicu da je Bar domaćin čestih posjeta od strane naših saveznika, što doprinosi jačanju stabilnosti cijelog regiona i dodao da prisustvo naših saveznika dodatno pojačava osjećaj sigurnosti za sve naše građane te da je ovo važna prilika za jačanje međusobne saradnje i razmjenu iskustava sa Vojskom Crne Gore.

General Vlasie je predstavio operativnu namjenu i ciljeve grupe koju predvodi te istakao da Bar obiluje ne samo velikim prirodnim ljepotama već i izuzetnim potencijalom za razvoj infrastrukture. Vlasie je dodao da je ovo jedna u nizu posjeta savezničkim zemljama u cilju jačanja saradnje i razmjene iskustava te da je važno nastaviti sa unapređenjem logističke infrastrukture našeg grada", navode u saopštenju. 

Na sastanku je zaključeno da čanice Alijanse dijele zajedničke vrijednosti što omogućava adekvatan odgovor na bezbjednosne izazove sa kojima se suočavamo u modernom dobu. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR