23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mehmedović: Ulazak u vlast sa proruskom opcijom će dodatno podijeliti Bošnjake Crne Gore

Izvor: Screenshot YT (N1)

Politika

Comments 4

Mehmedović: Ulazak u vlast sa proruskom opcijom će dodatno podijeliti Bošnjake Crne Gore

Izvor: kodex.me

Autor: Antena M

  • Viber

Ulazak u vlast uvijek treba biti na temelju principa i programa, a ne na osnovu trenutne želje ili potrebe da se popune pozicije i podijele fotelje, poručio je u izjavi za Kodex.me Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine i predsjednik stranke Naprijed.

On ističe da nema potrebe da bilo ko iz Bosne i Hercegovine drži lekcije političarima u Crnoj Gori i da mu to ne pada na pamet, ali da želi istaći kako razumije izazove sa kojima se svi suočavaju, a koji su slični sa obje strane granice između BiH i Crne Gore. 

"Bošnjaci su prečesto kroz svoju istoriju trpjeli teške posljedice zbog nepromišljenog, nepripremljenog i na bazi programa i principa nedogovorenog ulaska u vlast. Bošnjaci u Crnoj Gori, to ne treba zaboraviti su kroz istoriju takođe bili žrtve genocida, progona i zločina kao i Bošnjaci BiH i u Srbiji i to treba posebno imati u vidu kada se razmatra odluka o tome kako i s kime formirati vlasti"  – naveo je Mehmedović, sve uticajniji reformski političar komentarišući ulazak Bošnjačke stranke u Vladu Crne Gore. 

Nema, kako on ističe, nikakve dileme da Bošnjacima u Crnoj Gori pripada pravo da participiraju u vlasti, ali da to mora rezultirati jačanjem njihovih prava, pozicije, a ne dodatnom diskriminacijom i prihvatanjem trulih kompromisa na svoju štetu, a u korist pojedinaca. 

Istorijski trenutak u Crnoj Gori je takav da Bošnjaci mogu biti jezičak na vagi kuda će krenuti Crna Gora, da li prema Istoku ili Zapadu.

Treća stvar je što će ulazak u vlast sa proruskom opcijom dodatno podijeliti Bošnjake Crne Gore, a što može, kako kaže, imati dalekosežne posljedice u budućnosti.

"Ja vidim jedan šablon, jedan nesretan trend u kojem naši nacionalni neprijatelji, uvijek pronađu pojedince ili stranke koje su spremne prihvatiti manju ponudu samo da bi zasjele u neku fotelju. Dok mi kao narod kao Bošnjaci ne budemo promijenili paradigmu i dok ne budemo poštovali crvene linije zajednički i jedinstveno, teško je očekivati da ćemo popraviti poziciju bilo da je riječ o Crnoj Gori ili Bosni i Hercegovini. Nije problem ući u vlast, ali po koju cijenu, na bazi kojeg programa i šta će to donijeti Bošnjacima u Crnoj Gori. Zašto uvijek pregovaramo na sitno i prihvatamo mrvice", kaže Mehmedović. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Dzemal

@jovan j. Nije tacno nije bosnjacka partija bosnjaci a i crnogorci nijesu oni sto rade protiv svoje drzave crnogorci prema tomr ne stavljajte sve ljude u istu vrecu pozdrav

Svedska

To su uradili i u Srbiji , bez ikakve potrebe drze ledja Vucicu, Zukorlic i druzina iz SPP a o Rasimu Ljajicu da ne pricam. Vucicev Sejdo Bajramovic.

jovan j.

Crnogorci su ostavljeni sami na politickom polju, zajedno sa Hrvatima. Bošnjaci su pogazili sopstvene interese i utopili se u velikostpske projekte. Mozda će takvim potezom da kupe milost srpskog vožda, ali će izgubiti ono što im je svetinja.Državu.