23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vurušić: Ovo je poruka Spajiću i Milatoviću da je vrag odnio šalu

Izvor: Tomislav Krišto/Hanza Meida

Politika

Comments 6

Vurušić: Ovo je poruka Spajiću i Milatoviću da je vrag odnio šalu

Autor: Antena M

  • Viber

Hrvatska i Crna Gora posljednjih godina imale su prilično dobre odnose, kazao je u izjavi za Antenu M hrvatski novinar Vlado Vurušić, ocjenjujući da od dolaska na vlast Milojka Spajića, i izbora za predsjednika Skupštine Andrije Mandića odnosi Crne Gore i Hrvatske nijesu na zavidnom nivou, te da je ovo jasna poruka premijeru i predsjedniku države Crne Gore da je “vrag odnio šalu”.

“Dolaskom Milojka Spajića, a posebno Andrije Mandića koji je četnički vojvoda, što samo po sebi izaziva oprez, blago rečeno, i sa svom ovom pričom oko rezolucije o Jasenovcu zapravo je pokazalo da stvari u odnosima dviju zemalja idu silaznom putanjom, što je zabrinjavajuće obzirom da se radi o susjednim zemljama, o zemljama koje su članice NATO-a i o zemlji koja je napravila najveći iskorak prema EU što, moram reći, Hrvatska jeste podržavala”, objašnjava Vurušić.

Politika Mandića i Kneževića dovela do lošeg odnosa Crne Gore i Hrvatske

Vurušić smatra da je politika Andrije Mandića i Milana Kneževića kao “ekspoziture politike Aleksandra Vučića” prema regionu i dovela do ovakvog odnosa Crne Gore i Hrvatske.

“Mislim da je sve ovo dio, možda sad zvuči zavjerenički, ali mislim da je politika, pogotovo Andrije Mandića i Milana Kneževića, kao ekspoziture, ajmo ih tako nazvati, politike Aleksandra Vučića prema regionu i dovela do ovoga. Naime, oni su poznati i kao anti-zapadni političari, ne samo proruski i prosrpski. Dakle, oni se otvoreno, koliko znam, zalažu za istupanje Crne Gore iz NATO, odnosno nisu zadovoljni i konačno znamo njihovo ponašanje 2016. godine, bez obzira sada na nedavnu odluku suda”, objašnjava Vurušić.

Napominje da je politika Mandića i Kneževića upregnuta u politiku koju zovemo “srpski svet” ili politika koja je nastavak memorandumsko-miloševićevske politike iz devedesetih godina, politika koja, kako kaže Vurušić, izaziva loše odnose Crne Gore sa Hrvatskom.

“Odnosno da se na neki način izazove ili isprovocira Hrvatska da bude neka brana ili blokada Crne Gore na tom putu. Onda je i osmišljena sva ta rezolucija o Jasenovcu koja je naravno nema veze sa pijetetom prema nastradalim u tom zločinačkom logoru smrti u vrijeme ustaške NDH, nego baš zato da se izazove ovo što danas imamo u odnosima Crne Gore i Hrvatske, odnosno da se Crna Gora na neki način još više odvoji od Evrope, od evropskih zemalja i da zapravo onda bude bačena u naručje Vučićeve Srbije”.

“Vrag je odnio šalu”

Sagovornik Antene M smatra da zabrana ulaska u Hrvatsku Aleksi Bečiću ima veze sa rezolucijom o Jasenovcu, te da je u svoj ovoj situaciji Bečić jedino iznenađenje.

“On je potpredsjednik Vlade i to je nešto što je možda izazvalo da se i njemu zabrani ulazak u Hrvatsku. Možda je on u ovom dvojcu iznenađenje, ali u svakom slučaju i neka poruka. Dakle, to se prelilo i na predstavnika Vlade kao neka poruka premijeru Spajiću, ali naravno i predsjedniku Jakovu Milatoviću da je vrag odnio šalu. Tako da je to sigurno nešto što ide ka daljem zaoštravanju odnosa, ocijenio je Vurušić.

 

 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Stipe

@DON QUIJOTE Očito naša vlada zna bolje od novinara da je i ovaj četnik.

DON QUIJOTE

Bečić je od početka "džoker" srpskim nacionalistima i to je HR dobro uočila. Nijedna vlada od 2020 se ne bi formirala bez Bečićeve pomoći a tada je DPS pojedinačno bio najjači.Još će se čuti o sramnoj ulozi Bečića u rušenju CG.Neće HR stati na ovome.Ovo je tek početak.

cefalo

Bečić Crnogorcima nije nikakvo iznenađenje, jer svi znamo njegovo licemjerstvo i Janusovo lice. Ima najgoru partiju, koja održava na funkcijama najgore gradonačelnike, i koja raskući naša preduzeća dajući novac srbijanskoj crkvi, ugalj i struju po cijenama ispod nivoa, yapo[ljava svoje pristalice...