15 °

max 19 ° / min 15 °

Petak

18.10.

19° / 15°

Subota

19.10.

20° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 11°

Utorak

22.10.

19° / 14°

Srijeda

23.10.

16° / 14°

Četvrtak

24.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrvatski poslanik traži mjere za Spajića, Gorčević i Čarapića: Hrvatska da spriječi uticaj Srbije i Vučića na Crnu Goru

Izvor: X

Politika

Comments 8

Hrvatski poslanik traži mjere za Spajića, Gorčević i Čarapića: Hrvatska da spriječi uticaj Srbije i Vučića na Crnu Goru

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik i gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, ističe da Hrvatska treba svim raspoloživim diplomatskim sredstvima da spriječiti "mali uticaj Srbije i četnika Aleksandra Vučića na Crnu Goru".

On je predložio da se uvedu mjere i za Milojka Spajića, Maidu Gorčević i Vasilija Čarapića.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske uputilo je danas notu Ambasadi Crne Gore u Zagrebu u kojoj su kazali da je ta država proglasila predsjednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića, poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića, kao i potpredsjednika Vlade Crne Gore, Aleksu Bečića, nepoželjnima u Hrvatskoj zbog, kako su naveli, narušavanja dobrosusjedskih odnosa.

"Kao predlagač zaključka kojeg sam prije 22 dana uputio u proceduru u Saboru, a kojim sam tražio da se sve zastupnike u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu proglasi personama non grata, pozdravljam odluku Vlade Republike Hrvatske da predsjednika Skupštine Crne Gore četničkog vojvodu Andriju Mandića, Milana Kneževića, zastupnika u Skupštini Crne Gore, te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore proglasi personama non grata u Hrvatskoj", istakao je Bulj, prenosi Slobodna Dalmacija.

Žalosno je, poručio je hrvatski poslanik, što su se inicijatori ove Rezolucije i oni koji su je izglasali usprotivili dosadašnjoj saradnji sa Hrvatskom. 

"Iako su svi znali da su naši interesi zajednički, posebno na putu evropskih integracija', poručuje Bulj.

Iskazao je razočaranje zbog nedostatka sankcija prema osobama iz vladajuće stranke PES-a, posebno prema Milojku Spajiću, koji je, kako je naveom imao ključnu ulogu u izglasavanju sporne rezolucije.

"Stoga zahtijevam da se Milojko Spajić, Vasilije Čarapić i Maida Gorčević proglase osobama non grata zbog njihovog nedopustivog ponašanja koje podupire ideje Velike Srbije s namjerom pretvaranje Crne Gore u pašaluk Aleksandra Vučića. Poručujem svim sljedbenicima velikosrpske politike u Crnoj Gori - vaše mjesto nije u Evropskoj uniji! Vrijeme je da se Crna Gora okuplja oko svojih istinskih suverenista i patriota i oslobodi institucije od velikosrba i četnika", poručio je hrvatski poslanik.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Pivljanin

Upravo tako gospodine ovo dvoje uz Spaića glavni akteri rezolucije i više zaslužuju sankije od ove trojice već sankcionisanih a naj ispravnije bi bilo da svih 41 koji su glasali za rezoluciju bude zabranjen ulazak u državu Hrvacku.

Nevenka

Bravo Miro Bulj što si stao u odbranu Crne Gore i bandu četničku prozvao. Vučić treba izlaz na more. No pasarn

Goran Mijušković

Tako je g. Bulj, niko na zapadu ne vidi situaciju na Balkanu tako jasno i precizno kao političari Slovenije,Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i niko kao vi ne predlaže konkretne i prave mjere protiv glavnog zla Balkana, četništva i Ruskog imperijalizma