23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Albanski forum nakon odluke Hrvatske: Plašimo se da CG skreće sa puta, nećemo biti saučesnici

Politika

Comments 11

Albanski forum nakon odluke Hrvatske: Plašimo se da CG skreće sa puta, nećemo biti saučesnici

Autor: Antena M

  • Viber

Albanski forum je sa zabrinutošću primio jučerašnju vijest o odluci Vlade Republike Hrvatske da proglasi nepoželjnim trojicu lidera stranaka aktuelne parlamentarne većine u Crnoj Gori koji pokrivaju i značajne državne funkcije.

"Smatramo da je to ozbiljno upozorenje prijateljske nam i susjedne Hrvatske, koja je članica EU i NATO i dan nakon rekonstrukcije Vlade, koje se mora imati u vidu kako se ne bi produbili štetni efekti naše nedavne ishitrene i bespotrebne odluke o usvajanju Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen", navode u saopštenju.

Plašimo se da Crna Gora nije na pravom putu i da skreće sa puta kojeg mi želimo, poručuju iz Albanskog foruma.

Nadalje navode da su sugerisali prije usvajanje rezolucije o Jasenovcu da će evropski put Crne Gore biti u problemu i, kako kažu, naravno da istu nijesu podržali upravo zbog štete koju možemo imati.

"Pozivamo ostale konstituente, pogotovo iz manjinskih naroda, da detaljno analiziramo kako će se kretati rekonstruisana Vlada i na vanjskom ali i na unutrašnjem planu", ističe se u saopštenju.

Jedno je sigurno, kako se poručuje u Forumu koje predvodi Nik Đeljošaj, "gdje god se mi nalazili na državnim funkcijama, našim djelovanjem, neće biti ugrožen Evropski put i nikada nećemo kao što nikad nijesmo podržali odluke koje će remetiti odnose Crne Gore, posebno sa državama članicama Evropske Unije i NATO-a."

Skupština i lideri partija koji su, kako ocjenuju u Albanskom forumu, doveli do problema, trebaju odmah da preispitaju odluke koje su uzrok jučerašnje odluke članice Evropske Unije.

Uvjek je bolje sanirati štete i izviniti se, nego istrajati na štetnim odlukama koje će biti omča oko vrata Eveopskom napretku Crne Gore, smatraju oni.

"Albanski forum neće relavitzovati ovakve odluke i ćutati na iste, nego će kroz mehanizme na raspolaganju raditi da šteta po evropski put Crne Gore bude što manja ali ujedno nećemo biti saučesnici u uništavanju evropskog puta Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Ana

Pa što nijeste izašli iz toga društva kad ste vidjeli da idu u suprotnu stranu oe EU. Nego su vam mile fotelje, a za CG vam je svjedno.

td

Spasavaj brod,nije kasno.Benefit ce biti veliki i za tebe.Kreni putem Andrijana Vuksanovica ako zelis dobro i svom narodu i svojoj drzavi.

Kloi

Kasno Đeljošaj! Dobrano si zaorao brazdu strmoglava CG sa najvećim mrziteljima drzave! Teško više iko može da objasni ulogu manjina! Od najodanijih sinova i kćeri do poslušnika diktatora iz BG! Što vam Đeljošaj još nije jasno!