23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS odgovorila Neneziću: Manjinski narodi u Baru najbolje znaju koliko ste se brinuli o njima

Politika

Comments 5

BS odgovorila Neneziću: Manjinski narodi u Baru najbolje znaju koliko ste se brinuli o njima

Autor: Antena M

  • Viber

Opštinski odbor Bošnjačke stranke Bar saopštio je poslaniku SD-a Branislavu Neneziću i, kako navode, ostalim dušebrižnicima da su duboko svjesni svih civilizacijskih i multietničkih vrijednosti u Baru jer su duboko utemeljeni u tim vrijednostima.

Nenezića i njegove istomišljenike pitaju: koliko je predstavnika manjinskih naroda – Bošnjaka, Albanaca i drugih za vrijeme njihove višedecenijske vlasti u Baru, bilo na čelnim pozicijama u lokalnoj samoupravi i koliko ih je zaposleno u lokalnim institucijama.

"Dovoljno je samo ovlaš pogledati strukturu i vidjeti koliko je malo pripadnika manjinskih naroda u rukovodećem kadru, a o zaposlenima najbolje govore podaci koji su dostupni i na internetu.

Za gospodu iz SD-a i njihove istomišljenike, manjinski narodi su samo rezervoar glasova pred izbore, a ikebana u izlogu kada se dijele rukovodeće pozicije i zaposljavanja. Dakle, projekti sa kojima je Bošnjačka stranka ušla u Vladu, a vezani su za Bar upravo su oni čija se realizacija čekala godinama, a pokrenuli su ih ministri i poslanici iz Bošnjačke stranke", ističu iz Bošnjačke stranke.

Partijski prethodnici Nenezića imali dvije decenije na raspolaganju, a da njihovi ministri nisu bili u stanju niti da prekategoriišu put Sveti Ivan-Mrkojevići- Sukobin, već je to urađeno u vrijeme ministara iz Bošnjačke stranke, isto kao što su sredstva u Budžetu za početak realizacije ovog projekta obezbjeđena amandmanima poslanika BS, poručuju iz te partije.

Kako navode, "naši sunarodnici pripadnici bošnjačko-muslimanskog naroda u Baru, a i ostali građani su svjesni da ovi i još mnogi drugi projekti bi ostali nedostižni, dok su o njima odlučivali ministri iz vaših redova, koji su brinuli o nekim drugim prioritetima.

"Potpuno su svjesni i razumiju da će se učešćem Bošnjačke stranke u izvršnoj vlasti očuvati multietnički karakter, ali i da će se brinuti o programskim prioritetima – zapošljavanju i zastupljensoti manjinskih naroda i većem i boljem ulaganju u projekte koji olakšavaju život na područjima na kojima žive i njima i svim ostalim građanima. Toga su svjesni i oni naši sunarodnici koji su vas podržavali svih ovih godina, da ste ih koristili samo pred izbore, a u vlasti i institucijama su, nažalost, bili statistička greška.

Vi to jako dobro znate i to vas najviše brine, ali vam za to nije kriva Bošnjačka stranka, već vaš odnos prema glasačima, posebno oniima koji pripadaju manjebrojnim narodima", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Lovćen

Ja se ne bi moga mirit sa onima koji nose četničku kokardu i sliku Ratka Mladića. Pomirenje da, ali kad skinu kokarde i takve slike i kad javno kažu da je Ratko Mladić ratni zločinac.

Lovćen

Ne treba brkat Bošnjake i Bošnjačku Stranku. Ovo saopstenje Bošnjačke Stranke zvučio smiješno, evo ispade da su bili ugroženi ka i stranka Andrije Mandića do "oslobodjenja" 30-og Avgusta 2020. Jedna dobra stvar iz ovoga će možda izać, a to je da se na śever izmire ta dva naroda (Bošnjaci i Srbi)

Dragan PV

Za Bar ne znam, ali znam da je u PV bilo 40% Bosnjaka u vlasti i imali su prednost pri zaposljavanju. Tako je bilo i u Vladu. Ni jedan Crnogorac nije bio na rukovodece mjesto u PV. Sve su bili Srbi i prevrtaci koji su čas bili Srbi pa Crnogorci. Sad su pokazali lice.