23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić Bojović već krenula u predizbornu kampanju kako bi se nametnula nekom još nedefinisanom političkom subjektu

Izvor: Glavni grad

Politika

Comments 0
Pokret za Podgoricu, GP URA i PzP

Borovinić Bojović već krenula u predizbornu kampanju kako bi se nametnula nekom još nedefinisanom političkom subjektu

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Predstavnici Pokreta za Podgoricu Dragutin Vučinić, GP URA Milena Vuković  i Pokreta za promjene Anika Bajić, saopštili su kako je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović već krenula u predizbornu kampanju, a dokaz za to je, ocjenjuju današnja pres konferencija sa koje su kako navode “svakako ne slučajno”, izostavljeni predstavnici te tri političke grupacije.

 “Očigledno je da je predsjednica Skupštine Glavnog grada, Jelena Borovinić Bojović, već krenula u predizbornu kampanju i svojevrsnu samopromociju kako bi se nametnula nekom još nedefinisanom političkom subjektu iza kojeg bi se mnogi skrili – da ne izađu pojedinačno pred sud građana”, naveli su oni u saopštenju.

Prema njihovoj ocjeni, time je Borovinić Bojović na uštrb redovnih aktivnosti napravila i promociju svih onih koje vidi kao potencijalne partnere na predstojećim vanrednim izborima u Glavnom gradu.

“Ovo nam potvrđuje današnja press konferencija povodom Nacrta odluke o MZ, jer je ista krajnje selektivno – na krilima političkog revanšizma, samovoljnom odlukom izabrala koga će pozvati, a koga ne – iz radne grupe, koja je zajednički (istina na bazi dojučerašnje skupštinske većine) izgradila ovaj dokument, na jutrošnju press konferenciju”, dodaju u saopštenju.

Tako su, ističu, svakako ne slučajno, izostavljeni predstavnici Pokreta za Podgoricu, URE i Pokreta za promjene.

 “Ovo predstavlja klasičnu zloupotrebu položaja kako bi se samo za sebe i svoje političke miljenike pribavili jeftini politički poeni – iako su upravo ovi izostavljeni članovi dali svojim konstruktivnim predlozima ako ne ključni (a zaista jesu), ono bar isti doprinos u konačnom dobijanju Nacrta ove Odluke”, navode predstavnici Pokreta za Podgoricu, GP URA i Pokreta za promjene.

Kako dalje navode, simptomatično jeste kako je predsjednici Skupštine naprasno, ovaj Nacrt odluke, postao prioritetan.

“Ovo nije zapravo prvi put da predsjednica Skupštine Glavnog grada koristi svaku priliku da se “okiti tuđim perjem” zarad ličnog marketinga, vrlo često izlazeći iz svojih nadležnosti”, dodaju.

Smatraju da im se zbog svega navedenog duguje objašnjenje i izvinjenje za današnji selektivni pristup koji se, ističu, “ne bi smio više ponoviti”.

“Znamo da je uvaženoj gospođi teško palo izglasavanje skraćenja mandata Skupštini i da je ista sad prilično dezorjentisana, gdje i sa kime da uhvatiti priključak, ali to uvaženoj predsjednici Skupštine ne daje za pravo na ovakvo diskriminirajuće postupanje, jer iako predsjedava istom – ona je samo prva medju jednakima, i dužna je da sprovodi Poslovnik imajući pritom iste aršine za sve, a ne da zbog očiglednog gnjeva selektivno probira, spram trenutne političke ljubavi, članove radne grupe”; zaključuju Vučinić, Vuković i Bajić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR