15 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I nakon dvadeset dana ANB ne zna ključni motiv planirane likvidacije Mila Đukanovića?!

Politika

Comments 1

I nakon dvadeset dana ANB ne zna ključni motiv planirane likvidacije Mila Đukanovića?!

Izvor: Portal ETV

Autor: Antena M

  • Viber

Iako će na današnjem saslušanju pred članovima parlamentarnog Odbora za bezbjednost i odbranu govoriti direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, prema informacijama Portala ETV crnogorski poslanici neće čuti neke nove i značajne detalje o planiranom atentatu na bivšeg crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Prema izvorima ETV, direktor ANB-a Boris Milić raspolaže samo potvrdom prvobitnih operativnih podataka koje je lično Milo Đukanović dobio, preko posrednika, od američkog visokog vojnog oficira za bezbjednost raspoređenog na Kosovu.

Sve te informacije Đukanović je preko svog kabineta prenio Agenciji za nacionalnu bezbjednost 10. jula, ali vrh ANB-a o operativnim saznanjima nije pravovremeno informisao Upravu policije pa je, dva dana nakon to su alarmantna saznanja proslijeđena ANB-u, policija čak smanjila broj ljudi koji obezbjeđuju boravište Mila Đukanovića i njegove porodice?!

,,Iako su čelnici Agencije za nacionalnu bezbjednost povjerljivu informaciju o pripremi atentata na Mila Đukanovića dobili još u srijedu popodne 10. jula, direktno iz kabineta bivšeg predsjednika Crne Gore, o alarmantnoj bezbjednosnoj prijetnji nijesu obavijestili ni Upravu policije ni državno tužilaštvo“, objavio je Portal E TV detalje bezbjednosnih propusta.

Prema izvorima te medijske kuće, vrh ANB je dobio operativne podatke o grupi iz Srbije, među kojima je bilo i bivših službenika Žandarmerije i policije, koji su planirali, preko plaćenih egzekutorima iz Skadra u Albaniji, likvidaciju Đukanovića u Crnoj Gori.

Premda je od tada proteklo dvadesetak dana, iako je bilo kontakta sa bezbjednosnim kolegama iz Srbije i Albanije, izvori ETV tvrde da Milić na današnjem sastanku neće imati nikakva nova, značajnija, saznanja da podijeli sa poslanicima, već će govriti o kriminalnim klanovima koji su planirali atentat na Đukanovića.

No, izvor Portala ETV tvrdi da je osnovni motiv planiranja likvidacije Mila Đukanovića – političke prirode.

Iako se povukao iz aktivnog političkog angažmana, njegovi politički protivnici su ubijeđeni da Đukanović iz sjenke i dalje rukovodi i Demokratskom partijom socijalista preko svojih mlađih kolega koje je sam izabrao, poput Danijela Živkovića i Ivana Vukovića.

Uz iskustvo starih kadrova, podmlađeni DPS nije izgubio na rejtingu kako se očekivalo već je, naprotiv, prema posljednjim istraživanjima postao najjača politička stranka u Crnoj Gori. Sve to je prilično uznemirilo moćnu političko-kriminalnu grupu koja želi punu kontrolu nad političkim dešavanjima u Crnoj Gori, kako bi mogla da sprovodi i planove preuzimanja brojnih resursa u Crnoj Gori, a u skoroj budućnosti da kupi značajne crnogorske resurse, od Luke Bar do ovladavanja kontrolnog paketa nad državnim preduzećima kao što su Elektroprivreda Crne Gore, CEDIS ili Rudnik uglja...

Upravo nadzor i upravljanje tim državnim kompanijama vode ključni kadrovi Nove srpske demokratije Andrije Mandića i Demokrata Alekse Bečića.  

Kontrolno saslušanje inicirala je Demokratska partija socijalista (DPS) da bi se, kako su saopštili iz te stranke, uvjerili da nadležne bezbjednosne službe rade sve na zaštiti života štićenih ličnosti.

Šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić kazao je na konferenciji za novinare da činjenica da Uprava policije nije bila informisana o operativnim saznanjima koja je imao ANB o tome da se priprema atentat na Đukanovića, govori o ozbiljnim propustima u sektoru bezbjednosti.

Nikolić je kazao da takvo stanje može pogodovati onima koji planiraju izvršenje tog zločina.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

djuro

...može li to bit da Vučić ništa ne zna o planiranom atentatu. A Barnabić kaže ,dok je Zvicer na slobodi ,Vučić je ugrožen,pa cijenim eto i mi možemo isto,priprijetit Đukanoviću . Ionako ga vežu za Kavčane. Čudo da se Škaljarci više ne pominju?