15 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: Zvanična Podgorica ćuti kao zalivena na nastavak malignog, aticrnogorskog i nacionalističkog djelovanja SPC

Politika

Comments 0

GI 21. maj: Zvanična Podgorica ćuti kao zalivena na nastavak malignog, aticrnogorskog i nacionalističkog djelovanja SPC

Autor: Antena M

  • Viber

Juče je u Velici, povodom 80 godina od ratnog zločina koji je počinjen od strane nacista i domaćih kolaboranata, patrijarh SPC uz podršku crnogorske političke agenture opet prekrajao istoriju i komemoraciju iskoristio za revizionističke neistine, širenje velikosrpstva i nebuloza o svetosavskom narodu, navode iz GI "21. maj". 

"Bio je to nastavak malignog, aticrnogorskog i nacionalističkog djelovanja SPC u Crnoj Gori, dok zvanična Podgorica na to ćuti kao zalivena. Ujedinjeni u ćutanju su i Spajić i Milatović i zabranjeni Bečić i brojni drugi nagomilani šuplji i klerikalni ministri i nedostojni javni funkcioneri.

Dok oni kleče pred tuđom crkvom koja je osvjedočeno nacionalističko i mrziteljsko oruđe u rukama beogradskog režima, još jednom podsjećamo javnost na istorijsku istinu o Velici.

Pripadnici zločinačke nacističke 21. SS brdske divizije Skenderbeg kojom je komandovao oberfirer August Šmithuber ubili su preko 550 muškaraca, žena i đece jer su Veličani bili naklonjeni komunistima i podržavali partizanski pokret", navodi se u saopštenju. 

Samim tim, kako poručuju, ovaj teški zločin se nikada ne bi desio da su tadašnji Veličani bili istomišljenici današnjeg Porfirija ili ondašnje izdajničke četničke politike čiji pripadnici su i pomagali u izvršenju ovog zločina.

"Nedužni mještani su stradali zbog patriotizma i slobodarstva a ne zbog srpstva, svetosavlja i pravoslavlja. Inače, partizani su Šmithubera pri kraju rata uhvatili, suđeno mu je i strijeljan je 1947.godine. Konačno, vara se SPC ako misli da je Crna Gora isto što i današnja Srbija. Vrijeme će pokazati da će je juriš na Crnu Goru skupo koštati", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR