14 °

max 23 ° / min 14 °

Petak

20.09.

23° / 14°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

22° / 16°

Srijeda

25.09.

18° / 15°

Četvrtak

26.09.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pokret solidarnosti sa Palestinom: Pozivamo DPS i PES da ne ublažavaju odredbe Rezolucije i osude zločine Izraela

Izvor: Pokret solidarnosti s Palestinom

Politika

Comments 3

Pokret solidarnosti sa Palestinom: Pozivamo DPS i PES da ne ublažavaju odredbe Rezolucije i osude zločine Izraela

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Pokreta solidarnosti s Palestinom je saopšteno da "s obzirom na to da nije juče došlo do dogovora sa Pokretom Evropom sad i Demokratskom partijom socijalista, poslanik Evropskog saveza Nikola Zirojevic najavio je da ako do danas do 11h ne dođe do dogovora povući predlog Rezolucije iz skupštinske procedure."

Skupština Crne Gore nije danas raspravljala o predlogu Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini jer su, kako navode iz  Pokreta solidarnosti s Palestinom, Pokret Evropa sad i Demokratska partija socijalista odbili amandmandski predlog oko kojeg je trebalo da se usaglasi većina poslaničkih klubova.

"Glavna amandmanska odredba oko koje se Pokret solidarnosti nije složio sa ovim partijama tiču se osude zločina koje je počinila okupatorska sila Izrael, potvrdio Međunarodni sud pravde, UN tijela i izvještaji kao i ostale međunarodne organizacije za ljudska prava.

Izbjegavanje osude zločina Izraela koji je bio glavni razlog za iniciranje ove rezolucije kroz peticiju građana držimo kao ublažavanje odredaba rezolucije ili izbjegavanje adresiranja odgovornosti za blatantna kršenja i zločine od strane Izraela", navodi se u saopštenju.

Pozivaju poslanike da , kako kažu, "ne podliježu bilo uticajima ili interesima Izraela da se vode svojim etičkim i moralnim načelima, pravdom i istinom i da osude zločine Izraela u Palestini."

Pozivaju poslanike Skupštine Crne Gore da usvoje Rezoluciju i, kako navode, osude zločine Izraela.

Pokret solidarnosti sa Palestinom sinoć je započeo okupljanja ispred Skupštine i poručio da će protestovati sve dok poslanici ne usvoje ovu dugo čekanu Rezoluciju i pozvao građane da se pridruže njihovim skupovima.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Goran Mijušković

Ko ne osudi ovakve zločine nije čoek, a drugo , ne smiju se prekopavati stari - osuđeni zločini jer je to samo pozivanje na nove zločine zloupotrebom nesretnih žrtava.

Milena

Nesto nisam sigurna da li je neko podnio rezoluciju o stradanju djece u Sarajevu,skoro 1500 je pobijeno,uz muk sve do danas,ako se pozivamo na moralnost moramo imati iste arsine,o zlocinima Palestinaca ni rijeci,silovane i zive spaljivane izrealske djevojcice zasluzuju da ih pomenete.

tttsss

iskreno, bole me brige za ukrajinu rusiju kosovo palestinu gruziju . mene najviše briga za crnu goru! da ne nastrada kao Jermeni u karabahu. za njih se niste ni glasnuli!